Ostalo

Generalna policijska uprava že preverja prijavo iz Turnišča

Minuli ponedeljek je bila vložena prijava suma kaznivega dejanja zoper delo volilnih odborov v obeh volilnih enotah na območju občine Turnišče na dan lokalnih volitev 18.11.2018. Zadevo je pod drobnogled po prijavi vzela Generalna policijska uprava v Ljubljani.
Kot smo že poročali, je minuli ponedeljek najprej na Državno volilno komisijo in za tem še na Generalno policijsko upravo predstavnik liste “Naša lista” in kandidature mag. Vesne Jerala Zver, aktualne županje, Dominik Zver podal prijavo, saj naj bi, kot pravi, na območju občine Turnišče na volilni dan prišlo do kršitve volilne zakonodaje.

“Zadevo bomo preučili in v kolikor bo ugotovljeno, da so podani razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti, bo policija izvedla akivnosti v predkazenskem postopku v skladu z določbami Zakona o kazenskem postopku in o ugotovitvah obvestila pristojno državno tožilstvo,” so sporočili iz Generalne policijske uprave.

V praksi torej to pomeni, da bodo organi pregona, ki delujejo na Generalni policijski upravi, najprej preverili elemente kaznivega dejanja, torej če je sploh prišlo do najavljenega kaznivega dejanja in v kolikor je prišlo, bodo sprožili preiskavo.