Ostalo

Gasilci posredovali v Odrancih in v Gornji Radgoni

Včerajšnji dan so gasilci imeli kar nekaj dela. V Odrancih so posredovali pri podjetju Carthago, v Gornji Radgoni pa so posredovali v Kocljevi ulici. Poglejmo podrobneje …

Včeraj dopoldne in popoldne so gasilci imeli polne roke dela. Najprej so iz garaže bili primorani izvoziti prostovoljni gasilci iz Odrancev, istega dne v popoldanskem času pa še prostovoljni gasilci iz Gornje Radgone.

Celotna gasilska “pot” se je pričela že precej zgoraj, točno ob 6.00 uri zjutraj, ko so gasilci iz Odrancev posredovali v podjetju Carthago. Tam so, po podatkih Uprave za Zaščito in reševanje, zagoreli filtri silosa. Požar, ki je grozil da se bo razširil, so omejili že zaposleni, odranski gasilci pa so filtre v silosu dokončno pogasili in tudi pregledali ter ohladili.

Istega dne v popoldanskem času, natančneje ob pol četrti uri popoldan, so v Gornji Radgoni v Kocljevi ulici prav tako posredovali gasilci. Tam se je vnelo olje na štedilniku in posledično kuhinjska napa v stanovanju. Požar je obvladal že lastnik sam in sicer z gasilnim aparatom, prostovoljni radgonski gasilci pa so pregledali kraj nesreče s termo kamero in prezračili prostor.