Ostalo

Gasilci iz Dolnjega Lakoša se nadejajo novega gasilskega vozila!

Po tem, ko so novo in sodobno gasilsko vozilo oz. gasilsko cisterno prejeli prostovoljni gasilci iz Kapce, so tokrat na vrsti njihovi kolegi iz Dolnjega Lakoša. V vaških gasilskih društvih, ki so sicer pomemben element zaščite pred požari, se večinoma uporabljajo zelo stara gasilska vozila, ki nimajo cistern, taka društva pa so pri prvem posredovanju zelo odvisna od centralne enote, PGD Lendava.
Občina Lendava je objavila javno naročilo male vrednosti in sicer naročilo za nabavo gasilskega vozila GV-V1, za potrebe prostovoljnega gasilskega društva Dolnji Lakoš, ki sodi med prostovoljna gasilska društva na območju Gasilske zveze Lendava, ki operira z zelo starim in hkrati dotrajanim gasilskim vozilom znamke TAM, letnik 1987. Omenjeno vozilo več ne izpolnjuje tehničnih pogojev, na tehničnem pregledu je bilo vozilo zavrnjeno, ima težave z zavorami, pušča tudi hladilnik. Motor je sicer v dobrem stanju in delujoč, društvo pa ga namerava prodati.

Ponudniki imajo časa do 8. oktobra, da se na javno naročilo odzovejo in podajo svoje ponudbe. V javno naročilo so vključena tudi pogajanja. Gre torej za nabavo podvozja MAN ter izdelavo nadgradnje, v vozilu pa mora biti tudi visokotlačna črpalka. Nadgradnja mora imeti rezervoar vode, eno napravo za hitri napad, prostore za gasilsko tehnično opremo in motorno brizgalno s pnevmatskimi sanmi. S strani ponudnika se dobavi tudi gasilsko reševalna oprema, ki je posebej našteta v seznamu, za ostalo opremo po tipizaciji Gasilske zveze Slovenije pa mora izvajalec nadgradnje namestiti ustrezna pritrdišča.

Prostovoljno gasilsko društvo Dolnji Lakoš je bilo ustanovljeno pred 96 leti.