Ostalo

FOTO: Župan Magyar se je na včerajšnji izredni seji poslovil od županovanja. Ivan Koncut: “Mislim, da smo delali dobro.”

Na včerajšnji 2. izredni seji občinskega sveta Občine Lendava je med drugim župan Občine Lendava Janez Magyar tudi uradno obvestil občinske svetnike o prenehanju mandata župana. Do naslednjih volitev bo Občino Lendava vodil dozdajšnji podžupan Ivan Koncut in sicer poklicno. Precej čustveno se je Magyar zahvalil vsem, tako občinskim svetnikom kakor tudi zaposlenim na Občini in Koncutu predal ključe mestne hiše na Glavni ulici 20. Ta od današnjega dne Občino Lendava vodi z vsemi pooblastili. Za sodelovanje se je zahvalil tudi direktor občinske uprave, dr. Mihael Kasaš.
Ob zaključku 2. izredne seje občinskega sveta je slednji občinskemu svetu predstavil projekte, ki so v fazi izvedbe ter projekte, ki na izvedbo še čakajo. Predstavil je tudi finančno situacijo občinske denarnice in dejal, da je Občina pripravljena na novo evropsko finančno perspektivo in da je stabilna.Ivan Koncut je odličen sodelavec. Želim ti obilo zdravja, želim ti obilo sreče pri vodenju Občine, z veseljem bom vedno na voljo tudi občinskim svetnikom in želim si še v naprej dobrega sodelovanja. Hvala ti, da si prevzel to funkcijo, ponosen sem nate in še enkrat, želim ti obilo sreče,” je dejal Magyar od predaji ključa Občine Lendava.

“Z veseljem sem sprejel to funkcijo, predvsem iz razloga, ker sva z županom zelo dobro sodelovala. Mislim, da smo delali dobro. Res je, da gre za šest mesecev in da to ni ne vem kako dolgo obdobje, a se bom trudil. Imam nekaj idej, predvsem ideje o turizmu. Rad bi spodbujal kulturni, zgodovinski, verski, … turizem, torej s kakršnim koli turizmom, ki v Lendavo pripelje goste. To je naša naloga, da jo dobro speljemo. Brez vas, občinskih svetnikov, ki dajete dobre pobude, bo težko. Vesel sem, da bom lahko sodeloval z vami do konca svojega mandata,” pa je dejal Koncut.