Sveže

FOTO: Velikonočni pirhi štirih dežel

V kupoli razglednega stolpa Vinarium je bila odprta razstava z naslovom “Velikonočni pirhi štirih dežel.” Razstava bo na voljo za ogled do 18. aprila, ogledate pa si lahko pirhe, izdelane v različnih tehnikah, katere je za to priložnost prispevalo kar 30 razstavljavcev iz štirih dežel.
“Na razstavi, ki bo na ogled do 18. aprila si lahko ogledate velikonočne pirhe, izdelane v različnih tehnikah, katere je za to priložnost prispevalo kar 30 razstavljalcev iz štirih dežel. In sicer iz sosednje Hrvaške razstavljajo (trije) Biserka in Marko Vučenik in članice Društva žena iz Murskega Središča, iz Madžarske (pet) Körmendiné Tarrósy Piroska, Dömötör Andrea, Horváth Csaba, Berkovics Emőke in Simon Katalin, iz Austrije (trije) Herta Antonia Seefried, Timea Herženjak Stanko in Barbara Kozel, iz Slovenije pa (19), to so predvsem rasztavljalci iz Dobrovnika – Ana Car, Doris in Loreta Solarič, József Törnar, Doroteja Flisar, Aranka Bertalanič, Ana Berden, Vito in Valerija Car, iz Kamovec Irena in Eva Tivadar, iz Čentibe Rozalija in Teodor Šooš, iz Doline pa Drago Varga.

Seveda imamo tudi razstavljalce od malo dlje, in sicer Marija Razpotnik iz Izlak, Majda Fras Roškar iz Gornje Radgone, Anja Vrečko Magyar iz Maribora, Marjana Kmet iz Cvena ter Anica Kosednar iz Veščice. Razstava ni samo mednarodna, ampak na nek način tudi medgeneracijska, saj s svojimi izdelki sodeluje tako mlajša, kakor starejša generacija, ki bo to tradicijo izdelovanja velikonočnih pirhov najbrž predala tudi bodoči generaciji. Odprtje razstave je popestrila učenka 4. razreda glasbene šole v Lendavi, Maša Magyar” je dejala Elvira Vaupotič Göncz v svojem pozdravnem nagovoru.

FOTO: Tomaž Galič