Ostalo

FOTO: V štirih vaseh zasadili skupno osemdeset dreves

V sklopu praznovanja občinskega praznika občine Turnišče in v počastitev 750. obletnice prve pisne omembe turniškega svetišča so v vseh štirih vaseh zasadili 80 dreves.
Na martinovo soboto, 11. novembra, so v občini Turnišče izvedli veliko akcijo pozelenitve občine. Po vseh vaseh občine so zasadili 80 dreves. Povsod jih je pozdravila županja, mag. Vesna Jerala Zver, in jim podala informacijo o izvedenih projektih v letošnjem letu.

V Gomilici, ob Vaško-gasilskem domu in pri mrliški vežici, so člani Krajevne skupnosti Gomilica in Kolesarsko-pohodniškega društva Pedal zasadili kroglaste cigararje. Dogajanje je popestrila novonastala skupina ljudskih godcev in pevcev, Gomilički dégaši, ki so se predstavili s pesmijo.

V Nedelici so se odzvali v velikem številu. Pri zasaditvi slivovega in češnjevega drevoreda so sodelovali člani Krajevne skupnosti Nedelica, Kulturnega društva Rdeči zvonček in Prostovoljnega gasilskega društva Nedelica. S kulturnim programom so se predstavili Ljudski pevci iz Nedelica in otroci z deklamacijami in pesmijo.

V Turnišču smo sadili na dveh lokacijah. Ob reki Ledavi je Kulturno društvo Štefan Raj Turnišče zasadilo kostanje in zapeta pesem je bila potrditev uspešni zasaditvi. Ob novo asfaltiranem delu Mladinske ulice v Turnišču pa so člani Društva upokojencev Turnišče, Kolesarskega kluba Varaški šujstri in Krajevne skupnosti Turnišče zasadili slivov drevored. Zvoki harmonike so spremljali uspešno zasaditev.

V vasi Renkovci je Nogometno društvo Renkovci pomagalo ob cesti zasaditi hrastov in lipov drevored. Dan se je nato zaključil z martinovanjem v Turnišču in Nedelici. “Hvala javnemu podjetju Varaš d.o.o. Turnišče in drevesnici Špur za vso pomoč pri zasaditvi.” Krajevne skupnosti in društva bodo v prihodnje skrbela za novo zasajeno drevje. Vsa drevesa nosijo sporočilnost našim zanamcem o visokem jubileju o 750-letnici prve pisne omembe starega turniškega svetišča. 

Županja Občine Turnišče, mag. Vesna Jerala Zver je povedala: “Danes smo se zapisali v zgodovino občine Turnišče. Posadili bomo drevesa in jih vzgajali za naše otroke.”