Sveže

FOTO: V proizvodni hali podjetja Varis prišlo do eksplozije

Danes zgodaj zjutraj, natančneje ob 4:18 so lendavski prostovoljni gasilci in poklicni gasilci Nafte Lendava intervenirali v lendavskem podjetju Varis, v katerem je prišlo najprej do uhajanja, za tem pa še do eksplozije plina.

V podjetju Varis Lendava, ki se ukvarja s proizvodnjo sanitarnih kabin, je danes nekaj minut po četrti uri zjutraj prišlo najprej do uhajanja plina, neuradno iz plinske napeljave, za tem pa še do eksplozije. Uprava RS za zaščito in reševanje o poškodovanih ne poroča, neuradno pa je prišlo do ogromne gmotne škode na obnovljenem delu podjetja. Obnova je sicer še v teku. Kot še poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, se je eksplozija zgodila v hali proizvodnje kopalniških kabin. Hala je poškodovana. Gasilci PGD Lendava in PIGD Nafta Lendava so prostore pregledali in jih prezračili. Na delu so kriminalisti.

Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota: “Danes, 13.11.2016 ob 4.20 uri je bil Operativno komunikacijski center PU M. Sobota obveščen o požaru oz. eksploziji v podjetju v Lendavi. Po prvih zbranih  podatkih je bilo ugotovljeno, da je zaradi uhajanja plina v proizvodnih prostorih površine približno 200 x 70 m prišlo do eksplozije in požara. Gasilci so požar pogasili in dovod plina zaprli. Poškodovan je objekt in notranji prostori. Telesno poškodovanih ni bilo. Materialna škoda še ni znana. Policisti nadaljujemo z zbiranjem obvestil.”