Ostalo

VIDEO, FOTO: V Odrancih tudi uradno odprli največji pump-track v državi

V Odrancih so minulo soboto tudi uradno odprli največji pump-track v državi, o katerem smo sicer že poročali. Že več kot dve leti si je za stezo prizadeval tamkajšnji kolesarski klub Bula, ki je na otvoritveni dan pripravil kar dve dirki.
Tlačilna steza (ang. pumptrack) je utrjena zemeljska krožna pot, ki je sestavljena iz grbin in ovinkov in je namenjena ljudem vseh starosti. Za vožnjo po njej potrebujemo običajno kolo, kjer vrtenje pedal ni potrebno. Pomembno je le usklajeno ritmično gibanje telesa in rok, kakor, da bi s tlačilko polnili prazno zračnico. Od tu tudi izvira ime tlačilna steza. Velikost steze se prilagaja željam in razpoložljivosti terena.

Pumptrack v športno-rekreacijskem centru Odranci se razteza na več kot 2000 kvadratnih metrih. Poligon med vikendi pritegne ogromno športnih kolesarjev in “zadovoljuje potrebe zelo dejavnega kolesarskega društva, hkrati pa tudi otrok in mladine na rolerjih, skirojih in rolkah. Zaradi svoje velikosti pumptrack poligon pritegne obiskovalce iz širše regije,” so prepričani v Odrancih. Uradno so ga odprli minulo soboto, kolesarski klub Bula pa je pripravil kar dve dirki.

Po uradni otvoritvi enega najboljših pumptrackov v Sloveniji, morda celo najboljšega, ki se lahko pohvali z globokimi zavoji in visokimi objekti, je bil najprej čas za preizkus asfaltne površine, nato se je začelo kvalifikacijsko tekmovanje serije Pumpaj Slovenija. Za konec je sledila že težko pričakovana prva dirka B4X Inverted.si pokala Slovenije.