Sveže

FOTO: V Murski Soboti pripravili slovesnost ob prihajajočem dnevu spomina na mrtve

Na mestnem pokopališču v Murski Soboti je potekala žalna slovesnost, ki jo pred dnevom spomina na mrtve tradicionalno prirejata Mestna občina Murska Sobota v sodelovanju z Mestno organizacijo Združenja borcev za vrednote NOB Murska Sobota.
Zbrane je nagovorila predsednica Mestne organizacije Združenja borcev za vrednote NOB Murska Sobota Bojka Veren, ki je povedala, da se s položitvijo vencev in žalno slovesnostjo “spominjamo someščank in someščanov, ki počivajo na soboškem pokopališču ter padlih za našo svobodo.” Ob tem se je dotaknila krvavih vojn, ki divjajo v Ukrajini in na Bližnjem vzhodu.

V krajšem kulturnem programu so nastopili člani Mešanega pevskega zbora Vladimir Močan Društva upokojencev Murska Sobota z zborovodjo Matijo Horvatom in učenke OŠ III Murska Sobota. Vence ob spomenikih padlih v II. svetovni vojni so položili podžupan Jure Lang, predsednica mestne organizacije in člani Združenja borcev za vrednote NOB ter predstavniki Območne zveze veteranov vojne za Slovenijo Murska Sobota in Policijskega veteranskega društva Sever za Pomurje.

Podžupan Jure Lang se je s položitvijo venca poklonil tudi vsem, ki počivajo na židovskem pokopališču in vsem žrtvam holokavsta.

FOTO: MO MS