Sveže

FOTO: V Kobilju porušili zadružni dom, na njegovem mestu bo nastala poslovno-stanovanjska zgradba

V ponedeljek, 3. oktobra letos so v Kobilju pričeli s pripravami na rušenje zadružnega doma, ki se je nahajal v središču naselja. V teh dneh so se rušitvena dela pričela, objekta pa od včerajšnjega dne ni več.
Kot so že ob koncu septembra letos zapisali v obvestilu na spletni strani občine, bodo v ponedeljek 3. oktobra začeli s pripravljalnimi aktivnostmi za rušenje zadružnega doma v središču Kobilja, k čemur bodo pristopili še letos, je takrat poudaril tudi župan Darko Horvat na svečani seji ob občinskem prazniku. Rušitvena dela na zadružnem domu so se tako pričela v minulih dneh, od včerajšnjega dne pa je objekt zgolj še zgodovina, ki ostaja na fotografijah in v spominih občanov Kobilja.

“Zaradi dotrajanosti zgradbe zadružnega doma v Kobilju, smo se skupaj z občinskim svetom odločili, da bomo Kobilju dali novo vsebino. Spomini na stari dom še vedno ostajajo. V zgradbi so bili še nedavno nazaj kulturna dvorana, občinska uprava, knjižnica, trgovina in mlekarna. Tudi društvo upokojencev in društvo mladih sta imeli urejene prostore za druženje. Prav tako je nekoč bila v zgradbi zadruga. Zaradi zgraditve novega objekta so se kulturna dvorana, občinska uprava, knjižnica in društva leta 2013 preselili na novo lokacijo. Takrat je začela stara zadružna zgradba počasi samevati. Leta 2017 smo obnovili staro tovarno in tudi trgovina se je preselila na novo lokacijo. Zaradi pomanjkanja novih vsebin v Kobilju, smo se skupaj z občinskim svetom odločili, da je čas za nove pridobitve,” so sporočili iz Občine Kobilje.

Kot nam je po telefonu dejal župan Darko Horvat, bo v prihodnosti na mestu zadružnega doma nastala poslovno-stanovanjska stavba.