Sveže

FOTO: V Dolini neznanci ukradli nabožne kipce

Ta članek bi zagotovo sodil v rubriko saj ni res, pa je. Kot kaže, “strastnim ljubiteljem” žlahtnih kovin ni več nič sveto. Lendavski policisti so namreč včerajšnjo noč na področju kriminalitete obravnavali tatvino nabožnih kipcev v Dolini pri Lendavi.

Neznani storilec je v noči iz srede na četrtek v naselju Dolina pri Lendavi, tik ob stanovanjskih hišah in glavni cesti ki vodi v smeri proti naselju Pince, iz podstavkov tamkajšnjega nabožnega obeležja (križa) odtrgal dva nabožna kipca, podobi Marije in Jožefa z otrokom. Kot so nam je danes povedala tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš, gre za dva kipca iz brona.

Policisti škodo ocenjujejo na okrog 1.700 evrov, kipca pa sta na obeležje bila postavljena pred okrog dvema letoma, ko je tamkajšnje kulturno društvo Petőfi Sándor poskrbelo za temeljito prenovo omenjenega obeležja. Prav na kipec Jožefa z otrokom so čakali še posebno dolgo, saj je šlo za delo, za katerega ni serijske proizvodnje.

Neznani storilec je pri tem poškodoval še enega izmed podstavkov, možje v modrem pa za neznanim storilcem zbirajo obvestila. Ali bo ta tudi najden je sedaj vprašanje, saj je le-ta v nekaj minutah lahko med drugim švignil tudi čez mejo.