Ostalo

FOTO: V Dolgi vasi so se zbrali tukajšnji veterani vojne za Slovenijo in častniki

Vsakoletni tradicionalni (letos je bil organiziran že 22.) pohod od lovske koče v Dolgi vasi do pomnika branilcem meje pred mejnim prehodom v Dolgi vasi, je letos potekal nekoliko drugače. Zaradi deževnega vremena je bila izvedena proslava pod nadstrešnico pri lovski koči.
Uvodoma je moderator na kratko opisal pomen dogodkov pred 31 leti, ko so morali domoljubi ponovno prijeti za orožje, da bi obranili novo nastalo Republiko Slovenijo. Govorec na letošnji prireditvi je bil predsednik pododbora za Lendavo PVD Sever za Pomurje, Milan Osterc, ki je opisal pomembne mejnike slovenske zgodovine in dogodke, ki so se dogajali pred 31 leti na tem območju. Proslavo je popestril še mlad bobnar Borut Sankovič Jereb iz glasbene šole Lendava.

Vročena so bila tudi priznanja Zveze vojnih veteranov Slovenije (ZVVS) in Zveze slovenskih častnikov (ZSČ). Za dolgoletno požrtvovalno in nesebično delo ter angažiranje pri izvedbi letnih načrtov dela, je Hasan Bukva prejel srebrno plaketo ZVVS, Ladislav Gerenčer pa zlato plaketo ZVVS. Za dobro sodelovanje in podporo pri organizaciji dogodkov OZSČ Lendava pa je prejelo podjetje EKO-PARK Lendava častni znak ZSČ za sodelovanje. Znak je prevzel direktor Jožef Gerenčer. Sledili so še pozdravi društev, ki so prišla na srečanje, letošnje leto prvič tamkajšnji predsednik antifašističnega združenja. Kljub dežju so se prisotni odpravili na pohod do pomnika. Prireditve se je udeležilo več kot sto udeležencev. Po vrnitvi do lovske koče so se okrepčali s pravim vojaškim pasuljem, ki so ga pripravili v vojašnici Murska Sobota.