Ostalo

FOTO: Uporabnikom lendavske enote Ozare so se predstavili pripadniki interventnih služb

Uporabnikom lendavske enote nevladne, humanitarne organizacija, ki deluje v javnem interesu na področju socialnega in zdravstvenega varstva Ozara, so se včerajšnji dopoldan predstavili pripadniki interventnih služb, opisali svoje delo in odgovarjali na vprašanja.
Včerajšnji dopoldan so se uporabnikom lendavske izpostave Ozara predstavili vojaška policija (Mihael Seitel), policija (Robert Gabor), gasilci (Robert Göncz) in varnostnika – Aktiva varovanje (Davorin Kokol ter Štefan Herženjak). Vsi omenjeni so pred prostori lendavske enote Ozare predstavili svoje delo, predstavnik gasilcev pa je prisotnim pripravil še prikaz gašenja s peno. Predvsem zanimiva je bila predstavitev Seitla, saj je delo vojaške policije civilistom še vedno precej neznano. Med drugim je slednji prejel največ vprašanj prisotnih.

Svoje delo sta predstavila tudi varnostnika iz mariborske družbe Valina varovanje. Göncz je predstavil delo gasilca, se v svojem govoru navezal na policijo in tudi vojsko, ter poudaril, da sodelovanje slednjih gre velikokrat z roko v roki. Omenil je s čim vse se gasilci soočajo, kaj in kako rešujejo ter predvsem kako in s čim (lahko) gasijo. Za konec je predstavil gašenje z gasilsko peno, vse službe pa so ob koncu predstavile še vozila, opremo, … Žal se dogodka zaradi neodložljivih obveznosti niso mogli udeležiti reševalci (nujna medicinska pomoč) ter občinski redarji.

Kot nam je dejala strokovna delavka programa Mreža pisarn za informiranje in svetovanje, ki deluje v lendavski enoti Ozare, Andreja Pučko, se je dogodek odvil v okviru izobraževalnih delavnic, ki jih izvajajo. Takšne skupinske predstavitve, razen predstavitev policije ter pred kratkim predstavitve policijske konjenice še niso imeli. Delavnice potekajo v skladu s pogojem PCT. Lendavska enota Ozare je tukaj prisotna že od leta 2008.

Ozara je nacionalno združenje za kakovost življenja, je nevladna, humanitarna organizacija, ki deluje v javnem interesu na področju socialnega in zdravstvenega varstva. Z različnimi programi zagotavljamo strokovno pomoč in podporo ljudem z dolgotrajnimi težavami v duševnem zdravju, ljudem v duševni stiski in njihovim svojcem, poleg tega pa namenjamo skrb še ohranjanju in izboljšanju duševnega zdravja vseh prebivalk in prebivalcev Republike Slovenije.