Ostalo

FOTO: Turnišče: Od včerajšnjega dne osebje Zdravstvene postaje v novih prostorih

V Turnišču so zaključili z obnovo Zdravstvene postaje in v minulih dneh prejeli še uporabno dovoljenje. Od včerajšnjega ponedeljka je tako obnovljena zdravstvena postaja že v funkciji in sprejema paciente.
V Turnišču so 28.4.2023 prejeli uporabno dovoljenje za obnovljeno Zdravstveno postajo Turnišče. Glede na prejeto uporabno dovoljenje, je v četrtek 4.5.2023 in v petek 5.5.2023 potekala selitev splošne ambulante in drugih služb na lokacijo Zdravstvene postaje Turnišče. “Vse uporabnike obveščamo, da bodo ambulanta splošne medicine, referenčna ambulanta in patronažna služba od ponedeljka 8.5.2023 delovale v prostorih Zdravstvene postaje Turnišče, Ulica Štefana Kovača 95,” so sporočili iz Občine Turnišče.

S sanacijo začeli lansko leto

Občina Turnišče je za nadaljnjo obnovo zdravstvene postaje za gradbena dela prejela 146 tisoč evrov državnih sredstev (pričakovali so 160 tisoč evrov), ocenjena vrednost del pa je znašala 209 tisoč evrov. Ob tem je občina primaknila še lastna finančna sredstva (117 tisoč evrov) za ureditev parkirišča. Izvajalska pogodba je bila podpisana 21.7.2022 in sicer s podjetjem GOLDING – BLISK, inštalacije, gradbene in druge storitve d.o.o, izvajalec pa je z izvajanjem del pričel 1.8.2022.

Z obnovo tudi do novih prostorov

V okviru rekonstrukcije so v Turnišču tako uredili novo sobo za medicinske sestre, dve splošni ambulanti, referenčno ambulanto, laboratorij ter garderobe. Splošna ambulanta je v času obnovitvenih del delovala v večnamenskem centru na Cvetni ulici 1a. Občina Turnišče je že leta 2018 namenila dobrih 60.000 evrov sredstev za nujno obnovo Zdravstvene postaje v Turnišču, kar je dejansko bila prva večja obnova te stavbe.

V celoti so se takrat obnovili sanitarni prostori za paciente in vhod v Zdravstveno postajo. Leto prej so bila v celoti zamenjana okna s pripadajočimi senčili ter vhodna vrata. Leta 2018 je Zdravstveni dom Lendava obnovil pohištvo in opremo v ordinacijah in čakalnici v vrednosti okrog 30.000 evrov. Občina je takrat uredila še okolico vhoda Zdravstvene postaje.