Ostalo

FOTO: Turnišče: Ob občinskem prazniku podelili plaketi Stanislavu Draškoviču in Ivanu Bukovcu

Občina Turnišče je minulo soboto obeležila občinski praznik. S tem se spominjajo prve pisne omembe starodavne cerkve blažene Device v Črncu leta 1267, kakor se je imenovalo naselje, preden je bilo poznano kot Turnišče in po tem, ko je prejelo trške privilegije leta 1524.
Slavnostni govornik na proslavi, ki se je odvila minulo soboto, je bil tamkajšnji župan Borut Horvat, ki je poudaril, da je nova občinska uprava s svojim delom pričela 20. decembra lansko leto, pri čemer so kmalu za tem ugotovili, da je Občina od lanskega septembra do decembra imela kar 470 tisoč evrov neporavnanih obveznosti, s čimer so nekatere projekte bili primorani ustaviti in jih razdeliti po prioritetah. Dejal je, da so letos izvedli več manjših, a za občane pomembnih naložb, pripravljajo pa se tudi na večje projekte, je izpostavil.

Na slovesnosti, ki jo je spremljal tudi kulturni program, ki so ga pripravila domača društva ter otroci iz vrtca in šole, so podelili tudi občinska priznanja. Plaketo občine je prejel Stanislav Draškovič, dolgoletni direktor tovarne Planika Turnišče, občinsko priznanje pa sta prejela Marjan Gjura, dolgoletni tajnik krajevne skupnosti Turnišče in uslužbenec občinske uprave ter Mojca Raj, diamantna maturantka Srednje šole za turizem in gostinstvo Radenci. priznanja so še prejeli: Klub mladih Turnišče za 20 let delovanja, sekcija ljudskih pevcev KD Rdeči zvonček Nedelica za 10 let delovanja in Klub malega nogometa Gomilica, ki so ga prav tako ustanovili pred desetimi leti.

Naziv športnika leta 2019 so podelili v mladinski konkurenci Leonu Režonji ter v članski Robertu Markoji, priznanje za tekmovalne uspehe v strelstvu pa Tadeju Žaliku in Gregorju Maučecu. Priznanje je prejelo tudi Strelsko društvo Štefan Kovač Turnišče. Zlato plaketo za dolgoletno delovanje na področju nogometa in za prostovoljno delo v športu je prejel Ivan Bukovec.

FOTO: Matej Vnuk