Ostalo

FOTO: Turniščani uspešno v nadaljevanje prvenstva

Prav v času, ko so ženske praznovale svoj dan žena, moški pa “dan mučencev,” se je s 15. krogom začel pomladni del tekmovanja v III. SNL, vzhod. In kot je bilo celi jesenski del, je tudi nadaljevanje bilo sila neuspešno za nogometaše ŠNK Radgona, saj jih je ekipa iz Turnišča porazila s tremi zadetki.
Pomlajena domača ekipa sicer ni razočarala, še posebej v prvem polčasu, ko so varovanci trenerja Jožeta Sečkarja imeli pobudo za žogo, ter tudi nekaj priložnosti, ki jih niso izkoristili. Žal se je znova potrdilo dejstvo, da ŠNK Radgona nima pravega napadalca, ki bi napade in priložnosti vedel kronati z zadetkom. Po drugi strani pa so Turniščani z disciplinirano igro v obrambi in hitrimi nasprotnimi napadi čakali na svoje priložnosti. Dočakali so jo po upravičeni izključitvi enega izmed stebrov domače obrambe Aljaža Koceta v 65. minuti. Oslabljena obramba ŠNK Radgona se je nato težko upirala številčnejši in kakovostnejši gostujoči ekipi, ki je v zgolj trinajstih minutah dosegla tri zadetke in zapečatila usodo ŠNK Radgona, ki sedaj praktično nima nobenih možnosti, da bi osvojila vsaj 6. mesto na lestvici, s čem bi se uvrstila v “enotno” 3. državno ligo vzhod.

Pravzaprav je težko verjeti, da se bodo Radgončani izognili zadnjemu mestu na lestvici, kjer imajo po petnajstih krogih zgolj štiri točke z enajstimi porazi in brez ene same zmage ter z razliko v zadetkih 8:27. Povsem drugačno je stanje s Turniščani, ki so z novimi tremi točkami še vedno v igri za uvrstitev med šest najboljših ekip v ligi.

ŠNK Radgona – Turnišče 1:3 (0:0)

Stadion TŠC Trate, 60 gledalcev, glavni sodnik: Aleš Fridl (Kozje), pomočnika: Tomislav Gajić (Velenje) in Darko Vozlič (Podplat), delegat: Robert Krajnc (Ptuj).

Strelci: 0:1 Matej Nemec (68.), 0:2 Dražen Lazar (77.) 0:3 Dražen Lazar (81.), 1:3 Tilen Klobasa (85.).

ŠNK Radgona: Peter Božek, Žiga Šipek (od 80. Srečko Sterniša), Alen Klobasa /od 83. Jure Šadl), Miha Cvetko (od 68. Alen Katan), Borut Bračič, Jan Klobasa, Tilen Klobasa, Marko Horvat, Blaž Drašak, Aljaž Kocer, Mitja Divjak. Trener: Jože Sečkar.

Turnišče: Bojan Cigut, Aleksander Koren, Gregor Pavel, Aleš Koren, Nik Ternar, Blaž Koznicov, Aleksander Horvat (od 89. Anell Horvat), David Županić, Dražen Lazar (od 91. Tadej Zver), Aljoša Kovač (od 78. Jurij Šumak), Matej Nemec. Trener: Denis Lutar.