Sveže

FOTO: To so umetnine 7. LindArta junior

V zgradbi stare meščanske šole v Lendavi je med 26. junijem in 2. julijem 2024 potekala že sedma likovna delavnica Lindart Junior, ki jo je organizirala Galerija – Muzej Lendava v sodelovanju z Dvojezično osnovno šolo I Lendava, ter Dvojezično osnovno šolo Genterovci. 20 udeležencev je predstavilo svoja dela.
Za otroke, ljubitelje umetnosti in ustvarjanja, je javni zavod Galerija-Muzej Lendava tudi letos organiziral večdnevni likovni tabor LindArt Junior. 7. LindArt Junior je letos potekal v znamenju ustvarjanja na dežnike, o čemer smo sicer že poročali. Likovnega tabora se je udeležilo 20 udeležencev, učencev od 6. do 9. razreda, omenjeni pa so predvčerajšnjim tudi predstavili svoje umetnine.

Iniciativa javnega zavoda Galerija-Muzej Lendava je predvsem spodbujati razvoj kreativnega razmišljanja pri najmlajših. Namen delavnice je med drugim tudi iskanje mladih likovnih talentov ter spodbujanje in formiranje nove mlade generacije umetnikov v naši občini. Ker pa letos obeležujemo 120. obletnico dežnikarstva v Lendavi, je temu jubileju bil posvečen tudi letošnji LindArt Junior.

Učenci so tako na letošnji likovni delavnici z različnimi slikarskimi in grafičnimi tehnikami ustvarjali na dežnike. Rdeča nit so bili motivi Lendave in okolice. Dežniki, ki so jih ustvarili mladi, zrcalijo arhitekturno podobo območja, motive Hetiške pokrajine ter turistične, kulturne in naravne znamenitosti. Njihovi mentorji so bili Dubravko Baumgartner, Fortuna Lazar in Betti Šabjan.

FOTO: Duško Benin

Tako je potekalo ustvarjanje:

FOTO: GML