Ostalo

FOTO: Člani teatra DOŠ I Lendava, Tester.smo, prejeli zlato Linhartovo priznanje

Gledališka skupina DOŠ I Lendava, Teater.smo, je z gledališko predstavo Pripravljeni, pozor … Ljubezen navdušila najprej publiko v Lendavi, za tem mlado ljutomersko občinstvo, v nadaljevanju prejela gledališkega Sanjka za najbolj izvirno predstavo in minuli četrtek navdušila še na državnem srečanju otroških gledaliških skupin Slovenije v Novem Mestu, od koder so osnovnošolski gledališčniki v Lendavo prinesli še zlato Linhartovo priznanje.
Minuli četrtek se je v Novem Mestu odvilo srečanje otroških gledaliških skupin Slovenije, katerega se je udeležila tudi gledališka skupina Teater.smo iz DOŠ I Lendava. Osnovnošolska gledališka skupina deluje pod mentorstvom Doroteje Kukovec in, kot smo poročali že večkrat, niza odličje za odličjem. Njihova trenutno najuspešnejša predstava z naslovom “Pripravljeni, pozor … Ljubezen” je tokrat za svojo prepričljivo in duhovito predstavo o ljubezni in njenih občutkih, ter branju ljubezenskih pesmi slovenskih pisateljev prejela še zlato Linhartovo priznanje.

“L kot ljubezen. Ne glede na to, če je prava ali neprava, tukaj je. Moja, tvoja ali najina ljubezen. Preko deklamacij pesmi slovenskih pesnikov se iz oči v oči srečamo z večno tematiko ljubezni, o kateri še vedno nismo rekli zadnje besede. Kako jo doživljajo najstniki? Kaj povzroči odraslim? Kaj je sploh ljubezen? Predstava je primerna za vse, ki so starejši od 12 let in/ali menijo, da je ljubezen zanimiva reč,” nam je predstavo na kratko že pred časom opisala Doroteja Kukovec, režiserka.

Nastopajo: Arjun Varga, Ada Svetko, Mia Kovač, Larisa Feher Varga, Tija Sakač, Lana Čizmašija
Režija: Doroteja Kukovec
Glasba: Doroteja Kukovec in Mario Kranjec
Scenografija in likovna podoba: Doroteja Kukovec
Besedilo: pesmi slovenskih pesnikov
Ervin Fritz: Zalivanje rož
Frane Milčinski Ježek: Kot člena dva
Tone Pavček: Fulaste pesmi, Dvogovori 4
France Prešeren: Ukazi
Neža Maurer: Vodja
Mila Kačič: Nič več te ni

Foto: Vladimir Bogovčič