Sveže

FOTO: Svečana podelitev maturitetnih spričeval in spričeval zaključnih izpitov

Včeraj popoldan je v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi potekala svečana podelitev maturitetnih spričeval in spričeval zaključnih letnikov s knjižnimi nagradami, pohvalami in podelitvijo spričeval nemške jezikovne diplome.
“Uspeh ni nikoli dokončen, neuspeh nikoli usoden,” so bile uvodne besede ravnateljice Dvojezične srednje šole Lendava, Silvije Hajdinjak Prendl. “Sloves dijakov mogoče prvi trenutek ne zveni najbolj optimistično, se pa v njem skriva realnost in pozitivizem, ki nas zmeraj lahko požene naprej, ne glede na to ali smo v danem trenutku dosegli največ, kar smo lahko,” je nadaljevala ravnateljica in dodala, da je “za uspeh potrebno imeti srečo in znanje” ter da je neuspeh “pogosto le vmesna postaja, lahko bi rekli, tudi oblika učenja.”

Zaključni izpit je v spomladanskem roku 2017 opravljalo in uspešno opravilo 6 dijakov 3.E razreda:
– 3 dijaki v programu Gastronomske in hotelske storitve
– 2 dijaka v programu Mehatronik – operater
– 1 dijak v programu Avtoserviser

Dijak v programu Avtoservise, Gašper Gjerek, je dosegel maksimalno število 5 točk.

Poklicno maturo je v spomladanskem roku 2017 opravljalo 20 dijakov, 19 je bilo uspešnih, kar je 95% uspešnost. Uspešni so bili:

4 ekonomski tehniki in 11 strojnih tehnikov razredov 4. C,D razred ter 1 ekonomska tehnica in 3 tehniki mehatronike 5. G razreda.

Dijakinja Kaja Kocon je, kot smo že poročali, v programu Ekonomski tehnik maturo opravila z 22 točkami od 23 in tako postala zlata maturantka.

Splošno maturo je v spomladanskem roku 2017 opravljalo 12 od 14 dijakov 4. A razreda. Uspešnih je bilo 11 dijakov (91,7%). Najboljši rezultat sta dosegla Dea Gal in Peter Pal s 27 točkami od možnih 34.

Letošnja generacija dijakov zaključnih letnikov je bila ena manjših in od 38 dijakov je zrelostni izpit opravilo 36 (95%).