Ostalo

FOTO: Svečana akademija ob 50-letnici delovanja BK Mladost Lendava

Ob 50-letnici delovanja badmintonskega kluba BK Mladost iz Lendave so v restavraciji hotela Cubis včerajšnji pozni popoldan pripravili svečano akademijo, na kateri so se zbrali nekdanji in sedanji člani kluba ter proslavili klubski jubilej.
“Zelo sem vesel, da sem danes tukaj. Spomin mi seže zelo daleč nazaj. Ustanovitelj tega kluba je bil gospod Vilijem Sekereš, ki je bil moj zelo dober prijatelj, mentor in, če me je kaj zanimalo, sem ga z veseljem vprašal. Tudi, ko sem bil že starejši. Hvala vsem, ki ste delali na tem, da lahko danes praznujemo in hvala, da delate z mladimi, ki do sedaj in še zdaj dosegajo zavidljive rezultate na domačem in mednarodnem področju.

Badmintonski klub Mladost je v Lendavi organiziral velika tekmovanja. Na enem izmed dogodkov je bilo prisotnih kar 33 držav in vsem, ki ste bili takrat zraven, iskrena hvala. Med drugim je badmintonski klub odgovoren za vzpostavitev sodelovanja med češkim Plznom in Lendavo. To sodelovanje sedaj traja že 25 let in prišli smo tako daleč, da smo sodelovanje, katerega ste vi začeli, dali na višji nivo. Pred dnevi smo namreč tukaj imeli gospo iz češkega veleposlaništva in to bomo sedaj premaknili še na turizem, gospodarstvo in morebiti tudi na šolstvo,” je ob svečanem dogodku dejal Ivan Koncut,  podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Občine Lendava.

“V vseh teh 50. letih ste dosegali zavidljive rezultate na državnih prvenstvih, mednarodnih tekmovanjih v vseh starostnih kategorijah, v moški in ženski konkurenci ter se izkazali z odlično organizacijo mednarodnih tekmovanj, kot je Srebrna žogica Lendave. Za vaše uspehe iskrene čestitke in hvala vsem, ki ste kakor koli v teh 50. letih prispevali k uspešnemu delovanju. Verjamem, da boste tudi v prihodnje tako uspešni kot do sedaj, saj je cilj društva razvijanje športne aktivnosti in razvoj mladih tekmovalcev ter tudi celostna skrb zanje. Društvo nisem jaz, društvo niste vi, društvo smo mi vsi in kakšno bo, je odvisno od nas vseh, naših dejanj, ravnanj in povezovanj. Iskrene čestitke,” je dejal Andrej Matjašec, predsednik Športne zveze Lendava.

“Minilo je 50 let, odkar smo začeli z delovanjem. Ko vidim, s kakšnim veseljem ste se odzvali, vidim, da je trud čez vsa ta desetletja bil poplačan. Da smo lahko danes tukaj zbrani, se moram zahvaliti vsakemu, ki je kadar koli in na kakršen koli način soustvarjal zgodovino tega kluba. Številne zavidljive zmage na domačem in mednarodnem prizorišču so rezultat izvrstnega dela trenerjev, dobre organizacije kluba in podpore staršev ter sponzorjev, ki podpirajo ta naš šport. Prav tako se zahvaljujem vsem nekdanjim in današnjim igralcem, ki so ponesli ime badmintonskega kluba na visok nivo slovenskega športa, kakor tudi nekateri na mednarodnih tekmovanjih.

Brez vašega trdega dela ter zasluženih številnih zmag skozi vsa desetletja delovanja, si klub ne bi prislužil renomeja kot ga danes uživa. Zahvaljujem se vsem rekreativnim igralcem, ki ste ponovno prišli v klub in mislim, da je še kar nekaj prostora. Zahvaljujem se seveda še vsem članom upravnega odbora, trenerjema -omenim naj, da je med nami tudi novi trener, Luka Petrič, ki je v naš klub prišel lansko leto in nad katerin smo zelo navdušeni, saj dobro dela. Trener Denis Pešehonov se je preselil v Ljubljano in smo tako bili primorani najti novo moč. Zahvalil bi se tudi Občini Lendava za podporo, tudi finančno ter seveda vsem našim sponzorjem,” pa je dejal predsednik BK Mladost Lendava, Bojan Sekereš.

FOTO: Marjana Lebar