Sveže

FOTO: Štirje zadetki v mreži Dravograda

V tretjem krogu druge državne lige sta se pod lendavskimi griči minulo soboto pomerili ekipi domače Nafte 1903 in Dravograda. Nafta 1903 z novinci v ligi ni imela pretiranih težav, saj jih je odpravila s 4:1.
Pred okrog 350 gledalci je lendavska Nafta 1903 minulo soboto do dobra namučila nasprotno moštvo iz Dravograda in jim kar štirikrat zatresla mrežo, med tem, ko so modro-beli prejeli le en zadetek. prvi zadetek je padel v 16. minuti, ko je bil uspešen Rebernik, v 32. minuti pa je rezultat na 2:0 zvišal Vinko. 2:0 je tudi bil končni rezultat prvega dela srečanja.

V drugem polčasu so ljubitelji nogometa videli več zadetkov. Po petih minutah igre v drugem polčasu je rezultat na 3:0 zvišal Oštrek, a ga je Adomako v 82. minuti znižal na 3:1. Svoj lonček je v 89. minuti pristavil še Zagorec in postavil končni rezultat srečanja, 4:1.

Marian Sluka, trener Nafte 1903: “Vesel sem, da sem danes lahko užival v igri svoje stare ekipe. Danes smo bili v vsaki točki boljši od nasprotnika. Zelo sem zadovoljen z današnjim pristopom ter igro ekipe. Bili smo agresivni, igrali smo zelo ofenzivno, veliko smo pretekli ter si ustvarili ogromne priložnosti. Dravograd je lahko hvaležen le svojemu vratarju, da v prvem polčasu ni prejel 4-5 zadetkov. V takšni vročini je zelo težko igrati nogomet, to se je danes tudi videlo. Kljub temu nam je tudi v drugem delu uspelo priigrati velike priložnosti. Edina negativna točka današnje tekme je bil prejeti gol. Zelo mi je žal, da ga nismo mogli preprečiti. V prvi vrsti mi je najbolj žal Florijana, saj nam je dostikrat pomagal, mi pa njemu danes nismo uspeli. Iz takšnih situacij se moramo učiti, saj bo se ekipa še veliko krat znašla v podobnem položaju. Po vodstvu s 3:0 bi se morali koncentrirati na večjo posest, kar sem tudi danes večkrat omenil pred igralci, ampak nič za to. Moja ekipa je danes zasluženo premagal nasprotnika. Vse je storila, da zmaga ostane doma, zato ji tudi želim čestitati. Upam, da bomo tudi v prihodnje tako uspešni, kot danes.”

Nafta 1903 – Koroška Dravograd 4:1 (2:0)

Lendava, gledalcev 350, sodniki: Halilović, Mežnar, Radusinović.
Strelci: 1:0 Rebernik (16.), 2:0 Vinko (32.), 3:0 Oštrek (50.), 3:1 Adomako (82.), 4:1 Zagorec (89.).
Rumeni kartoni: Barič.
Rdeči kartoni: /.

Nafta 1903: Raduha, Pirtovšek, Bizjak (od 72. Toth), Rebernik, Oštrek, Ploj, Malešević, Vinko (od 61. Zagorec), Bolla, Šeruga, Leuštek (od 26. Živko).

Koroška Dravograd: Kanduč, Petek, Dobaj, Barič, Gluhovič (od 46. Verstovšek), Kogelnik (od 72. Vošnjak), Brzin, Adomako, Vrabič, Rožej, Pečnik (od Rogina).