Sveže

FOTO: Srečanje starejših občanov mestne skupnosti Lendava, katerim je nastopil Stane Vidmar

Okrog 70 občanov Občine Lendava, starejših od 70 let, se je včerajšnji zgodnji popoldan zbralo v restavraciji hotela Lipa. Tudi letos je namreč mestna skupnost pripravila srečanje starejših, namen katerega je druženje ob kosilu in vinski kapljici. Letošnje leto je srečanje bilo posebno, saj je prisotnim zapel tudi vsem dobro znani Stane Vidmar. Prisotne sta, poleg predsednika mestne skupnosti Dušana Zvera, pozdravila še župan Janez Magyar in Helena Sredenšek, direktorica Term Lendava.
“S pisanimi lučmi okrašeno naše mesto, upočasnjen korak ob občudovanju decembrskih okraskov in praznično okrašena okna in izložbe nam šepetajo, da se bliža božič ter novo leto in z njim praznovanje, ki s toplino in pričakovanjem napolni vsako srce. Božični prazniki, ki so pred vrati, nas kar silijo v premišljevanje o dobrem, o družini, o sreči, o sočloveku. A tudi v premislek o preteklem letu.

V Mestni skupnosti Lendava smo tudi letos uspešno izpeljali kar nekaj projektov – skupaj smo doživeli marsikaj lepega, veliko dobrega pa načrtujemo tudi za prihodnje. Sami zagotovo dobro veste, da je življenje potovanje, za katerega nihče ne dobi zemljevida. Vsakdo potuje po svoje, po novih poteh, in si sproti riše svoj zemljevid. Naj novo leto prinese novih poti in naj bodo pospremljene s prijetnimi spomini, z izpolnjenimi željami in s prijaznimi ljudmi, z dobro voljo in s prijetno toplino, z ljubeznijo in z zdravjem,” je uvodoma dejal Dušan Zver, predsednik mestne skupnosti Lendava.

In še najstarejša občana Lendave: Marija Petrovič, rojena leta 1921 in Jožef Gerenčer, rojen leta 1922.