Sveže

FOTO: Sprejem ob prihajajočem slovenskem kulturnem prazniku v Kroni

Občina Lendava je včeraj, v sklopu prihajajočega kulturnega praznika ob 8. februarju, v prostorih Mestne hiše (Krona), pripravila sprejem predstavnikov institucij in društev, ki delujejo na področju kulture v občini Lendava.
Ob tej priložnosti se je župan Občine Lendava Janez Magyar zahvalil “za vaše prizadevanje in trud, ki ga vnašate v kulturno podobo našega mesta in občine, saj ste pomemben in nepogrešljiv člen pri raznoliki kulturni ponudbi ter za ohranjanje kulturne dediščine, ki predstavlja močan dejavnik našega samozavedanja in ponosa.” Iskreno se je zahvalil tudi novinarjem, ki svojim prispevkom pomembno sooblikujejo kulturno dogajanje v občini.

Župan je poudaril tudi vlogo društev pri izdajanju brošur in zbirk, ki predstavljajo trajen spomin na kulturne dosežke. V zaključku je župan napovedal tudi prihajajoče dogodke, kot sta obeležitev stote obletnice rojstva Duše Počkaj ter osemdesete obletnice rojstva Štefana Galiča. Občina bo odkupila Galičev atelje, s čimer bo dodatno obogatila kulturno ponudbo kraja.

FOTO: Duško Abramušič