Sveže

FOTO: Sporni sodniški odločitvi Nafti 1903 speljali zmago

Pred okrog 350 gledalci se je lendavska Nafta 1903 v 14. krogu druge državne lige pomerila proti ekipi novomeške Krke. Varovanci Franca Fridla so tokrat pod lendavskimi goricami remizirali in sicer z 2:2.




Dve sporni odločitvi stranskih sodnikov sta včeraj v lendavskem Športnem parku Nafto 1903 prav gotovo oškodovali nujno potrebnih treh točk. Predvsem zaradi tega se je srečanje končalo “le” z remijem, sicer pa sta dobro igro pokazali obe ekipi, tako Nafta 1903 kakor tudi gosti iz Novega mesta. Je pa tokrat potrebno omeniti, da so modro-beli svoje barve zastopali veliko bolj odločno in borbeno in si ob tem na koncu zaslužili aplavz prisotne domače publike.

Nafta 1903 je praktično od začetka včerajšnjega srečanja vršila pritisk na nasprotnika, predvsem na njegovo zadnjo linijo, odličen pa je bil tokrat neustavljivi Marko Roginić, ki se je po poškodbi vrnil v ekipo. In to se je tudi poznalo. Prvi zadetek na srečanju je padel v 45. minuti. Mrežo Florjana Raduhe je zatresel Jan Novak in s tem tudi postavil rezultat prvega polčasa. Sreča je Nafti 1903 tokrat nekoliko obrnila hrbet, saj so domači bili bistveno boljši nasprotnik, že sicer pa so Lendavčani večkrat poizkušali zatresti mrežo gostov.

Drugi polčas se je pričel odlično. V 49. minuti je po samostojnem prodoru Roginić zabil žogo v sredino vrat Ožbeja Kisovca in tako izenačil. Sledila sta še poizkusa Dina Cvrtile in Jana Novaka, ko je v 73. minuti za vodstvo gostov zadel Miha Kostanjšek. Ta je po kotu Mateja Potokarja iz slabih dvajsetih metrov žogo poslal v levi spodnji kot. Po zadetku protesti domačih igralcev in gledalcev, ker prvi pomočnik sodnika Tadej Friš iz Sladkega Vrha ni v prejšnji akciji dosodil očitnega prepovedanega položaja, v katerem se je znašel ravno Kostanjšek. Namesto tega je prišlo do kota, po katerem je padel zadetek.

Sledil je hiter odgovor Nafte 1903 dobre tri minute kasneje, za katerega je bil po podaji Cvrtile, znova odgovoren Roginić. Tukaj pa se sporne sodniške odločitve nadaljujejo. Po odlični globinski podaji Vaša je prodrl Roginić in podal do Rolanda Pakuja, ta je streljal, a ni dobro zadel žoge, ki pa je prišla do Alena Ploja, ki jo je tik pred golovo črto potisnil v mrežo. Sodnik Tkalčič je najprej gol priznal, saj njegov drugi pomočnik Marcel Lahovič iz Maribora ni dvignil zastavice. Po skupnem odločnem protestu gostujočih igralcev in pogovoru z Lahovičem je Tkalčič zadetek razveljavil.

Nafta 1903 – Krka 2:2 (0:1)

Strelci: 0 : 1 Novak (45), 1 : 1 Roginić (49), 1 : 2 Kostanjšek (73), 2 : 2 Roginić (75)

FOTO: Biserka Sijarić