Sveže

FOTO: Slovenska literatura od A do Ž

Včeraj zvečer se je v Gledališki in koncertni dvorani odvijala komedija, z naslovom Slovenska literatura od A do Ž, avtorjev Lada Bizovičarja in Jureta Karasa. V komediji igrajo: Lado Bizovičar, Jaša Jamnik in Jernej Čampelj. Režija: Primož Ekart.

Nova uspešnica, predstava, v kateri se Lado Bizovičar loteva edine teme, na katero se spozna še manj kot na glasbo – književnosti!

Slovenci veljamo za literaren narod. Pa smo res?  »Slovenska literatura od A do Ž« odgovarja na vsa bistvena vprašanja o slovenski literaturi. Kakšna je razlika med Novo revijo in revijo Nova? Ali je prečka Cirila Zlobca resnično v obliki knjige in ali zbrana dela Ivana Cankarja res gorijo dlje kot tista od Miška Kranjca?

Naj vas literarna tematika ne prestraši: skrb, da bi v predstavi lahko izvedeli kaj pretirano pametnega je odveč – o šesti umetnosti bo predaval Lado Bizovičar, ki knjige uporablja predvsem kot obtežilnik za neplačane položnice in občasni domači herbarij. Da bi pa zadevo ohranili na vsaj zmerno dostojni kulturni ravni, se mu bosta na odru pridružila akademsko izobražena (diplomi sta po naših ocenah videti kolikor-toliko verodostojni) igralca Jaša Jamnik in Jernej Čampelj. Tokrat je režijsko taktirko prevzel Primož Ekart, pod tekst pa se je podpisal odlični in duhoviti Jure Karas.[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113431614612884969612/albumid/6262386020062766449?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]