Sveže

FOTO: Šest zadetkov v mreži Drave

Ptujska Drava se je na današnjem srečanju 18. kroga 2. državne lige precej opekla v Lendavi. Modro-beli nasprotniku niso pustili dihati, blokirali so jih v večini napadov in med tem uspešno tresli mrežo nasprotnika. Drava, nogometni klub s finančnimi težavami tako še vedno tone in vprašanje je, kaj sledi.
Lendavska Nafta 1903 se je tokrat na domačem terenu pomerila proti ekipi iz Ptuja. Tri točke so tokrat ostale v Lendavi, saj so modro-beli Ptujčane ugnali s kar 6:0. Prvi zadetek je padel v 17. minuti. Dosegel ga je Žiga Dobnik, ki je žogo pospravil v lastno mrežo in Lendavčanom dal nekaj dodatnega zagona. Srečanje se je v nadaljevanju odvijalo v korist modro-belih, saj gosti niso prikazali praktično ničesar odmevnejšega. Naslednji zadetek so domači dosegli 7. minut kasneje, ko je bil uspešen Vedran Vinko. V 33. minuti je mrežo gostov zatresel Burai Erik Csaba, ki je postavil končni rezultat prvega polčasa.

V drugem polčasu za prvi zadetek ni bilo potrebno čakati dolgo. Štiri minute po začetku drugega polčasa je bil uspešen Mihael Rebernik, tukaj pa se je obramba gostov začela že precej rušiti. Ti niso dohajali modro-belih, v napadu so gosti storili kar nekaj napak, kar jih je v nadaljevanju stalo še dveh zadetkov. Dániel Fekete je dosegel zadetek v 83. minuti, Marsel Stare pa je postavil končni rezultat srečanja po tem, ko je mrežo gostov zatresel že šestič. Maloštevilna publika, gledalcev je bilo kakih 100,  je videla dober nogomet in vknjižbo novih treh točk pod lendavskimi goricami.

“Srečanje po sedmih dneh. Na razpolago imamo osem članskih igralcev, ostalo so mladinci. Zaradi situacije v klubu, ta je splošna, saj se v tem momentu ne ve, kdo pije in kdo plača, je škoda Ptuja, škoda Drave. Morda se bo pozimi vse to uredilo in upamo, da zaostanek ne bo prevelik. Tretjo ligo bi bilo igrati sramotno. Pomembno trenutno je, da preživimo. Minulo sredo smo svoje močo porabili na srečanju proti Krki, katero smo ugnali z 1:0, danes pa je rezultat mogoče previsok, ampak zaslužena zmaga Nafte 1903. Za njimi je premor, videli smo, da so sveži, mi nismo bili in čestitke za zmago domačim,” je za naš spletni portal dejal strateg gostov, Andrej Kvas.

“Že pred tekmo sem igralcem dejal, da je od tega, ali bo srečanje težko, ali lahko, vse odvisno od stanja v njihovih glavah, kako se bodo na srečanje pripravili. Pustimo sedaj ta rezultat 6:0. Pomembno je, da so fantje dali vse od sebe. Zadnje srečanje pred današnjim je bilo na sporedu 7. novembra in vedno po dolgi pavzi je najtežje, saj ne veš, kako bo ekipa reagirala. V tem primeru je reagirala dobro. Pet igralcev je bilo okuženih s koronavirusom, nekatere stvari smo bili primorani korigirat, da slednji niso izgubili preveč moči. Že v sredo nas čaka naslednje srečanje, v osmih dneh torej tri srečanja. Pred nami je srečanje proti Gorici, maksimalno se bomo pripravili, vsi igralci so se vrnili in pričakujem dober derbi v gosteh,” pa je za naš spletni portal dejal Dejan Dončić strateg modro-belih.

Nafta 1903 – Drava Ptuj 6:0 (3:0)

Gledalcev: 100, sodniki: Šabanagić Denis (glavni sodnik), Horvat Denis (1. pomoč), Dedić Elmedin (2. pomoč)
Strelci: Nafta 1903: Vedran Vinko (24.), Burai Erik Csaba (33.), Mihael Rebernik (49.), Dániel Fekete (83.), Marsel Stare (86.). Drava: Žiga Dobnik (17.- AG)
Rumeni kartoni: Žiga Dobnik, Žan Kumer