Sveže

FOTO: Remi Nafte 1903 in Beltincev

27. krog druge državne nogometne lige se je zaključil s spopadom prekmurskih drugoligašev v Lendavi. Čeprav je vse kazalo, da bodo srečanje dobili gosti, so modro-beli zamenjali prestavo v višjo in uspeli iztržiti vsaj remi. Takšen rezultat sicer nikakor ne more razveseliti ljubiteljev nogometa v Lendavi, pri čemer velja omeniti da je ekipo vodil nov trener, Julian Jenner.
Prekmurski dvoboj pod lendavskimi griči si je včerajšnji večer ogledalo kakih 800 ljubiteljev nogometa, a bi se pri takšnem srečanju zagotovo spodobilo, da bi si ga ogledal še kakšen gledalec več. Razloge, zakaj je obiskanost srečanj v Lendavi nižja, bi lahko iskali v zadnjih nekaj predstavah modro-belih, ki so bile vse prej kot dobre, a je situacija sedaj že bolj ali manj odločena, saj so pred drugoligaši še zgolj tri srečanja.

Nafta je na osmih spomladanskih tekmah premagala zgolj ekipo Rudarja, za nameček pa se v zaključek sezone podaja z novim trenerjem. Gábor Boér je bil v začetku tedna imenovan za stratega madžarskega ZTE-ja, ki ga bo skušal obdržati med prvoligaši in popeljati do pokalne lovorike. V Lendavi ga je nasledil Nizozemec Julian Jenner, ki je v letošnji sezoni služboval prav v Zalaegerszegu, kjer je bil pomočnik dosedanjega trenerja Ricarda Moniza

Da ekipa Damjana Gajserja v nadaljevanju sezone niza precej boljše rezultate je postalo jasno že takoj po prvem sodniškem žvižgu. Gosti so nemudoma prevzeli pobudo za žogo in že v 3. minuti skorajda prišli do vodstva. To se seveda ni zgodilo, saj je na pravem mestu bil vratar domačih Ágoston Kiss Álmos, a je ta žal klonil pod pritiskom dve minuti kasneje, ko je za vodstvo z 0:1 poskrbel Vito Štrakl.

Omenjeni zadetek je bil hkrati tudi edini v prvem polčasu, pa čeprav so modro-beli kar nekajkrat poizkušali srečo. Priložnosti so padale iz obeh strani in v 71. minuti je Jan Bruno Kralj bil tisti, ki je domače popeljal v vodstvo z 2:0. Sledila sta dva relativno hitra protinapada in sicer je v 74. minuti rezultat na 1:2 popravil Mirsad Sulejmanović, za 2:2, kar je bil hkrati tudi končni rezultat srečanja, pa je zadel Blaž Urh.

Nafta 1903 – Beltinci Klima Tratnjek 2:2 (0:1)

Gledalcev: 800, sodniki: Novarlić Damjan (glavni sodnik), Holcman Aljaž (1. pomoč), Majcen Kevin (2. pomoč). Delegat: Mužar Miroslav.
Strelci: Nafta 1903: Mirsad Sulejmanović 1:2 (74′), Blaž Urh 2:2 (77′). Beltinci: Vito Štrakl 0:1 (5′), Jan Bruno Kralj 0:2 (71′).