Ostalo

FOTO: Promocija lendavskega bograča ter festivala Vinarium v Čakovcu

V minulih dneh je hrvaški Čakovec bil Međimurska prestolnica kulture, dogodkov, kulinarike, koncertov, … Odvil se je namreč vsem dobro poznani festival Porcijunkulovo, katero obišče tudi mnogo Slovencev. Zadnji (včerajšnji) dan se je v sklopu prireditve predstavila Lendava in prihajajoči festival Vinarium. Mimoidoči so seveda lahko okusili tudi pravi lendavski bograč.
“Dobrososedske odnose je potrebno negovati, še posebno takrat, ko te obiščejo sosedje, ki imajo s seboj kaj za jesti,” so goste iz Lendave uvodoma pozdravili v Čakovcu, kjer se je včeraj odvil zadnji dan vsem dobro poznanega festivala Porcijunkulovo, delegacija iz Lendave pa je predstavljala Lendavo, prihajajoči festival Vinarium s prireditvama Bogračfest in Lendavska trgatev ob kotlu bograča, katerega so na samem kraju tudi pripravili in razdelili. Že sicer pa so se obiskovalci festivala z lepotami Slovenije lahko seznanjali vse od zadnjega julijskega dne.

Za pripravo več kot odličnega bograča, tako je vsaj odmevalo med obiskovalci lendavske stojnice, so poskrbeli Borut Koltay Kovačič, Teo Horvat in Luka Bukovec. Pri tem velja omeniti, da je ekipo obiskal tudi direktor Turistične zveze mesta Čakovec, Filip Horvat. “Takšno sodelovanje je dokaz, da je dobrososedske odnose potrebno čim bolj negovati,” je bilo moč slišati.