Ostalo

FOTO: Projekt “No Boundaries:” V vodnih aktivnostih uživali otroci iz DOŠ II Lendava ter odrasli iz lendavskega VDC-ja

Pred dnevi je bil v okviru Erasmus+ SPORT projekta No Boundaries organiziral prvi dogodek za osebe s posebnimi potrebami, in sicer dan vodnih aktivnosti na Šmartinskem jezeru. Povabili smo otroke iz DOŠ II Lendava in odrasle iz Varstveno delovnega centra Lendava. Na dogodku so bili prisotni tudi njihovi spremljevalci in svojci.
Udeleženci so uživali v vožnji pedolinov; nekateri izmed njih so se sploh prvič preizkusili v vodnih športnih aktivnostih in izkusili tovrstne radosti. “Izkoristili smo lep sončen dan na in ob vodi idiličnega Šmartinskega jezera v sproščenem ter aktivnem duhu,” so zapisali.

“V dobro leto in pol trajajočem projektu se želita promovirati šport in fizična oz. telesna dejavnost kot sredstvi za ohranjanje in izboljšanje zdravja ter spodbujati udeležba v različnih športnih aktivnostih. Ciljna skupina so zlasti ljudje s hendikepom/invalidnostjo/posebnimi potrebami. Projekt si prizadeva za njihovo vključevanje v družbo oz. inkluzijo, se zavzema za enake možnosti in bori proti diskriminaciji v športu. Tako pri splošni populaciji kot pri hendikepiranih ljudeh želi dvigniti zavest glede športnega udejstvovanja in prispevati h kreativnosti in inovativnosti na ravni športnih organizacij, društev in klubov,” so pred časom zapisali pri Zavodu za turizem in razvoj Lendava.

“Občina Lendava se je že pred tremi leti zavezala k izvajanju aktivnosti za vključitev v projekt Občina po meri invalidov in konec lanskega leta prejela listino. S tem daje prednost koristim invalidov in njihovemu neposrednemu in aktivnemu vključevanju v življenje, potrebno pa je spodbujati tudi njihovo sodelovanje pri športnih dejavnostih na vseh ravneh in jim za te namene omogočiti ustrezne dostope ter infrastrukturo,” pa so zapisali pri Občini Lendava.

FOTO: Projekt NoBoundaries