Ostalo

FOTO: Predstavili 19. številko Lindue

Minuli četrtek je nov uredniški odbor v lendavski knjižnici predstavil že devetnajsto številko Lindue, multikulturne strokovno-družboslovno-literarnoumetnostne revije občine Lendava.
Nov uredniški odbor revije Lindua, glavni urednik Atilla Pisnjak in sodelavci mag. Gabriela Zver, dr. Lajos Bence, Borut Šantak in Dejan Süč, je v lendavski knjižnici minuli četrtek predstavil novo, že 19. številko multikulturne strokovno-družboslovno-literarnoumetnostne revije Lindua. Poleg uredniškega odbora, so pri predstavitvi revije sodelovali tudi avtorji, ki so – tako kot v minulih desetih letih – brezplačno odstopili svoje prispevke. Za likovno podobo revije se je potrudil oblikovalec Peter Orban.

Člani uredništva so v obrisih predstavili vsebino revije, ki ima tokrat nekoliko drugačno zasnovo, tudi oblikovno je spremenjena in manj obsežna, kot je bilo dosedanjih 18. številk. Na 64 straneh najdemo zanimiva besedila, razporejena v rubrike: Osebnosti, Eseji, Študije, Kritike, Poezija, Proza ter Recenzije. Članki so obogateni s številnimi fotografijami in grafičnimi aplikacijami ter ilustracijami že prej omenjenega oblikovalca revije, Petra Orbana.

Revija je objavljena tako v elektronski kot knjižni obliki. Najdete jo na spletni strani Knjižnice Lendava ali pa jo tam po ceni 5 evrov tudi kupite. Program je z igranjem na klavir popestrila učenka Glasbene šole Lendava, Katarina Sarjaš.

FOTO: Knjižnica Lendava