Sveže

FOTO: Pred vrati moto-rock festival “Petroleum Beat”

Predvčerajšnjim so se na spidvej stadionu v Petišovcih pričele priprave na prireditev “Petroleum Beat,” ki se bo odvijala že ta vikend. Gre za dvodnevni festival, na katerem bo možno tudi brezplačno kampirati.

Pred nami je zagotovo največja glasbena prireditev v Pomurju, na katerem bo nastopilo kar nekaj znanih imen. Gre za moto-rock festival “Petroleum Beat,” ki se bo odvijal znotraj ovala Petišovskega spidvej stadiona, seznam izvajalcev pa je precej vabljiv. V petek, torej jutri, bodo obiskovalci deležni Hard rock punk metal večera, na katerem bo nastopila škotska punk skupina, The Exploited, ki deluje že od leta 1979, za njimi pa bodo nastopili vsem dobro znani Pankrti, ki prav v Lendavi začenjajo turnejo “Gospodje jest vam ne verjamem.” Za začetne tone bo na odru poskrbela srbska skupina KBO! in domači, Odpisani. Ta večer bo za glasbo med drugim poskrbel DJ Vuk, nastopili pa bodo sicer še nekateri manj znani bendi.

V soboto na oder, velikosti dobrih 130 kvadratov, prihajajo legendarni Laibachi, pred njimi pa Let 3. Za ogrevanje bodo poskrbeli Rudan Joe’s coda, AC/DC Cover Band, Cowboys From Hell, … Seveda bo na odru moč slišati tudi melodije domačih. Na oder se bodo povzpeli Dežurni krivci (Sveti Jurij pri Ščavnici), Eyecontact (Lendava), Black Hole Riders (Radenci) in Eklips (Razkrižje).

Enodnevna vstopnica v predprodaji stane 22€, dvodnevna pa 38€. Na dan koncerta bo za enodnevno vstopnico potrebno odšteti 25€, za dvodnevno pa 42€. “Vsi, ki pridete na festival z motorji, dobite 50 % popusta na vstopnico. Če pa jo že imate, pripeljite prijatelja/ico, ki dobi vstopnico gratis,” pa poudarjajo organizatorji.