Ostalo

FOTO: Pomurski Lions in Leo klubi v Lendavi praznovali obletnico ustanovitve

Minulo soboto so pomurski Lions in Leo klubi (Lions klub Lendava, Lions Klub Ljutomer, Lions Klub Murska Sobota, Lions klub Gornja Radgona ter Leo klub Ljutomer in Leo klub Lendava), skupaj v restavraciji Term Lendava slavnostno praznovali obletnico ustanovitve (Charter Night).
Organizator letošnjega dogodka je bil Lions klub Lendava. Prijetno slavnostno druženje je potekalo v restavraciji hotela Thermal Resort Lendava. Praznovanju so se pridružili še predstavniki prijateljskih Lions klubov iz Avstrije (Bad Radkersburg), Madžarske (Kaposvár) in Hrvaške (Čakovec). Večer je imel skupno dobrodelno noto. Zbrana sredstva bodo namenili Domu starejših občanov Lendava.

V svečanem delu prireditve so se zvrstili nagovori, podelili so priznanja in zahvale ter sprejeli nove Lions in Leo člane. Svečani del srečanja so popestrile izvrstne glasbene točke. Goste so nagovorili predsednik LK Lendava Dejan Horvat, predsednica 3. cone v 2. regiji Mira Borko Prelog in guvernerka Distrikta 129 Slovenija, mag. Breda Pečovnik. Večera se je udeležil tudi prvi podpredsednik Leo distrikta 129 Žiga Lipičnik.

Nastopili so flavtistka Katja Ferenc, učenec 5. razreda Glasbene šole Lendava Svit Ščančar, na marimbi, mojster prekmurske šole cimbal Dani Kolarič ter dva člana skupine SP!CY, vokalistka Nika in kitarist Dino. Zabavni del dogodka je popestrila glasbena skupina Duo Savana.

Priznanja so prejeli člani Lions klubov za 10, 15 in 25 let delovanja, zahvale pa zaslužni člani Lions klubov. Posebno priznanje je prejel LK Ljutomer, ki aprila praznuje 15 let delovanja. Pomurskim Lions klubom se je letos pridružilo 9 novih članov, Leo kluboma pa 10. “3. cona 2. regije ( LK Ljutomer, Lendava, Murska Sobota in Gornja Radgona ter Leo klub Ljutomer in Leo klub Lendava) deluje zelo povezano, zato toliko bolj uspešno izvaja številne akcije dobrodelnosti. Tudi v prihodnje bodo skupaj delovali v dobro ljudi, ki potrebujejo našo pomoč pod sloganom guvernerke ‘Pravi pomen besed so dejanja,'” so zapisali pri Lionsu Slovenija.

Foto in tekst: Lions Slovenija