Sveže

FOTO: Policisti imeli žetev na Benici pri Muri, “jumbo” vreče konoplje odvažali tudi s helikopterjem

Precej zanimivo in predvsem nevsakdanje je bilo dogajanje včerajšnji popoldan ob naselju Benica, v bližini reke Mure. Policisti so dan prej poželi domnevno nedovoljeno drogo konopljo, včeraj pa so bero spravljali v “jumbo” vreče in jih odvažali kar s policijskim helikopterjem. Neuradno bi jih naj bilo kar dvajset.
Precej zanimanja je včerajšnji popoldan poželo preletavanje helikopterja nad naseljem Benica ter nekaj policijskih avtomobilov, ki so zavijali proti reki Muri. Precej hitro se je razvedelo, da so policisti menda dan prej opravili “žetev” prepovedane droge konoplje, katero so na poljsko pot najprej prepeljali s traktorjem, rastline za tem nabasali v “jumbo” vreče, neuradno bi jih naj bilo okoli 20, katere so v ustrezno skladiščenje prepeljali kar po zraku -s policijskim helikopterjem.

Suzana Rauš, tiskovna predstavnica Policijske uprave Murska Sobota na naša vprašanja “zaradi interesa preiskave” ni odgovarjala, a je po naših informacijah šlo za operacijo, katero je policija izvajala že dlje časa. Storilci bi naj policiji bili znani, naš vir pa je dejal, da gre za osebe iz območja Štajerske. V kolikor bi omenjeno združbi uspelo prodati na trgu, bi menda lahko zaslužili kar 1,3 milijone evrov. Policiste sedaj čaka težka naloga. Vse bo potrebno prešteti, stehtati in naposled tudi uničiti.

FOTO: Tomnaž Galič, Beat Turk