Sveže

FOTO: Po napetem srečanju sta se Graničar in Zvezda razšla z remijem

V 12. krogu 2. MNL Lendava sta se na nogometnem igrišču v Pince-Marofu danes dopoldan pomerili ekipi domačega Graničarja in Zvezde iz Doline. Sosedski derbi si je ogledalo okrog 120 gledalcev, srečanje pa se je končalo z remijem in sicer z 1:1. Domači so srečanje končali z devetimi igralci.
V pravem pomladnem vremenu sta se današnji dopoldan, na nogometnem igrišču v Pince-Marofu pomerili ekipi domačega Graničarja in Zvezde iz Doline. Sosedski derbi je spremljalo okrog 120 ljubiteljev nogometa, ki so spremljali, predvsem v drugem polčasu, napeto srečanje kot se za derbi sosedov tudi spodobi. Že sicer pa je bilo srečanje prvo v spomladanskem delu prvenstva, vsa drugoligaška srečanja pa so bila odigrana ob isti uri.

Bistveno bolje so prvi polčas pričeli domači. Ti so si večji del prvega polčasa ustvarjali lepe priložnosti, ki pa jih nekako niso vedeli zaključiti. Prav bleščeče je spomladanski del prvenstva prav na tem srečanju pričel vratar gostov, Edvard Krznar, ki je domačim z odličnim varovanjem vrat povzročal obilo preglavic. Tik pred koncem prvega polčasa si je, zaradi bere rumenih kartonov, predčasen odhod v slačilnico prislužil Marko Gerenčer, gledalci pa v prvem delu zadetkov niso videli.

Bistveno drugače pa se je začel prvi polčas. Z igralcem manj so domači še vedno zelo dobro konkurirali gostom, ki pa so iz minute v minuto postajali agresivnejši. Domačim seveda to ni bilo po godu, tako na eni, kakor tudi na drugi strani, pa so se pričeli vrstiti številni prekrški. Bistveno več so jih povzročili prav Dolinčani, glavni sodnik, Borut Hozjan, pa jim je pokazal skupno kar štiri rumene kartone.

Prvi zadetek je padel šele v 72. minuti, ko je žogo uspešno v mrežo preko že nekoliko utrujenega Krznara, poslal Husejn Šakušić. Kljub igralcu manj, so po prvem zadetku domači postali vidno pogumnejši, vse do 79. minute, ko je zaradi prekrška rdeči karton pri domačih prejel še Dragan Licardo. Ekipa Graničarja je tako srečanje nadaljevala z dvema igralcema manj, kar pa so vedeli izkoristiti Dolinčani in v 87. minuti izenačili. Vratar domačih, Dejan Bogar, je bil nad strelom Mihaela Požgaia povsem nemočen.

Graničar – Zvezda Dolina 1:1 (0:0)

1:0, Husejn Šakušič, 72.
1:1, Mihael Požgai, 87.