Ostalo

FOTO: PGD Gaberje: Janeza Bogdana na predsedniškem mestu zamenjal Norbert Göncz

Minulo nedeljo popoldan so prostovoljni gasilci iz Gaberja v dvorani tamkajšnjega vaško-gasilskega doma opravili redno letno skupščino, ta je bila 86. zapovrstjo, ki je tokrat bila volilne narave. Janeza Bogdana je na predsedniškem mestu zamenjal Norbert Göncz, Robert Göncz, sicer njegov oče, pa ostaja na poveljniškem mestu.
Občni zbor je odprl (še takratni) predsednik Janez Bogdan, ki je uvodoma pozdravil vse prisotne, še posebej predsednika GZ Lendava Srečka Prendla, predsednico KS Gaberje Heleno Antolin Tibaut, predsednico KD Zarja Gaberje Elviro Vaupotič Göncz, ter člane pobratenega društva PGD Motvarjevci. Po izvolitvi organov občnega zbora so sledila poročila o delovanju društva, katere je občni zbor soglasno potrdil. To je predsedniku omogočilo, da je razpustil dosedanji upravni odbor in poveljstvo. S tem dejanjem sta se z vodstvenih funkcij poslovila predsednik Bogdan in poveljnik Robert Göncz.

Bogdan postal častni predsednik društva, poveljniku novi mandat

Sledile so volitve, kjer je bil za novega predsednika PGD Gaberje izvoljen Norbert Göncz ter za poveljnika vnovič Robert Göncz. Prav tako kot vodstvo, se je spremenil in predvsem pomladil tudi upravni odbor. “Upamo, da bodo mladi člani prinesli v društvo dodatno energijo in ga s svojimi načrti dvignili na še višjo raven,” so zapisali gasili iz Gaberja.

Predsedujoči občnemu zboru, Jožef Gyurica, je v imenu vseh članov PGD Gaberje zaželel novemu vodstvu veliko uspehov, staremu vodstvu pa se je zahvalil za opravljeno delo. V imenu UO PGD Gaberje sta poveljnik PGD in predsednik GZ Lendava dosedanjemu predsedniku Janezu Bogdanu podelila plaketo za funkcijo častnega predsednika ter kipec Sv. Florijana.

“Janezu Bogdanu se v imenu vseh članov tudi tukaj zahvaljujemo za dolgoletno in požrtvovalno delo v društvu,” so zaključili pri PGD Gaberje.

Foto in tekst: PGD Gaberje