Ostalo

FOTO: Odprtje vinotoča oz. izletniške kmetije Hadik

Minuli vikend se je v lendavskih goricah odvilo odprtje vinotoča oz. izletniške kmetije Hadik, ki je sicer bil zaprt skorajda 13 let. Lendavska vinska turistična cesta je najvzhodnejša v državi, ob njej pa se lahko obiskovalci ustavijo v katerem izmed vinotočev ali izletniških kmetij. Ena izmed takšnih, ki je vnovič odpirla svoja vrata, je tudi Izletniška kmetija Hadik.
“Že pred mnogo leti si je naš ded Ivan lepo zamislil in ustvaril izletniško kmetijo Hadik. Mladi smo takrat imeli drugačne sanje in želje, zato je prvotna dejavnost nekaj let mirovala. Seveda smo se kljub temu tukaj radi zbirali tudi vsa ta leta in sicer ob različnih slavjih, trgatvah in Martinovanjih,” je ob odprtju dejala Lidija Ščernjavič. Omenjena kmetija je bila pred nekaj leti v rokah Ivana Ščernjaviča, potem pa je bila zaradi spleta okoliščin zaprta. Sedaj so se mlajši člani družine odločili, da jo znova odprejo. Odprta bo ob koncih tedna, ponujali bodo dobro domačo kapljico, domači narezek in klobase, skratka vse, kar izletniki in turisti, ki obiščejo griče na Lendavo, iščejo.

“Volja in želja in ideje so se ponovno pojavili pred kratkim. Tokrat smo se odločili, da bomo svojim sanjam sledili in Izletniško kmetijo vnovič obudili. Lendavske gorice in okolica so s svojo naravo, čudovitim razgledom, številnimi pohodniškimi in kolesarskimi potmi ter zanimivostmi zelo atraktivna turistična destinacija in tudi mi želimo biti del tega. S svojimi vini, domačo kulinariko in prijetnim vzdušjem želimo obuditi vse čute naših obiskovalcev,” je še dejala Ščernjavičeva in se pred rezanjem traku vsem prisotnim najlepše zahvalila. Za obiskovalce je bilo poskrbljeno s pecivom, bujto repo in seveda vinsko kapljico.