Ostalo

Odbojka: Zmaga članic s 3:0 pred domačo publiko in pomembna zmaga kadetinj na turnirju v Ljutomeru

Na prvi domači tekmi 3. državne odbojkarske lige v tej sezoni so z odlično igro in pravim ekipnim duhom članice OK Lendava minuli sobotni popoldan s 3:0 v nizih (25:15, 25:9, 25:18) premagale odbojkarice iz Mežice. Prve letošnje zmage so se veselili tudi gledalci, ki so dekleta bodrili s tribun in poskrbeli za pravo navijaško vzdušje. Uspešne pa so bile tudi kadetinje, ki so včeraj z dobro in borbeno igro danes dosegle pomembno zmago na kvalifikacijskem turnirju v Ljutomeru.
Zmaga članic s 3:0 pred domačo publiko

Na prvi domači tekmi 3. državne odbojkarske lige v tej sezoni so z odlično igro in pravim ekipnim duhom članice OK Lendava minuli sobotni popoldan s 3:0 v nizih (25:15, 25:9, 25:18) premagale odbojkarice iz Mežice. Prve letošnje zmage so se veselili tudi gledalci, ki so dekleta bodrili s tribun in poskrbeli za pravo navijaško vzdušje.

Trener Spasoje Todorović je po tekmi povedal: “Čestitam svojim igralkam za prikazano igro, upoštevale so vse kar smo se zmenili na pripravah za tekmo. Bile so energične in dominantne v vsakemu elementu odbojkarske igre, diktirale so tempo od začetka do konca. Sistem obrambe, natančen sprejem, odličen in miren blok, visoka stopnja uspešnosti v napadu in odličen servis so prispevali k odličnemu rezultatu. Čestitam tudi nasprotniku za korektno igro. Zahvaljujem se naši publiki, bili so vrhunski, navijanje je bilo fenomenalno!”

Tudi kapetanka članske ekipe Zala Kostric je ponosna na svoje soigralke: “Na današnji tekmi smo s puncami pokazale res odlično igro. Borile smo se do zadnje točke, pokazale ekipni duh in igro kakršno znamo. Res je, da je bilo tudi nekaj napak, ampak na koncu smo si s trudom in željo priborile zmago. Na soigralke sem zelo ponosna, saj je to naša prva članska zmaga s 3:0.”

“Vesel sem, da so naše članice na prvi domači tekmi v letošnji sezoni pokazale svojo pravo igro in prepričljivo zmagale pred domačimi navijači. Članska ekipa je zelo mlada; večina deklet bo na parket stopila že jutri dopoldan tudi na turnirju kadetinj, kjer jih čakajo najtežje nasprotnice v skupini. Verjamem, da jim je današnja zmaga dala dodatno motivacijo,” je povedal predsednik OK Lendava Sven Sarjaš.

Pomembna zmaga kadetinj na turnirju v Ljutomeru

Na tretjem turnirju v tej sezoni so si s zmago proti ekipi Roto-Kema Puconci tudi kadetinje zagotovile novi dve točki in drugo mesto na lestvici, ki vodi v »A« ligo državnega prvenstva. Na prvi tekmi so se pomerile z ŽOK Sobota in z 2:0 v nizih (25:17, 25:17) morale priznati poraz.

Drugo tekmo so igrale s tretjo ekipo na lestvici Roto-Kema Puconci in po nekoliko težjem začetku na koncu slavile z 2:1 v nizih (24:26, 25:18, 15:4).

Komentar trenerja Spasoja Todorovića: “Kljub solidni igri v prvi tekmi proti Murski Soboti nismo uspeli nič drugo, kot biti korekten nasprotnik. Premoč nasprotnic na servisu je bila ključna. Čestitam ekipi Murske Sobote. Tekma proti ekipi Roto-Kema Puconci je bila psihološko in fizično zahtevna. Rabili smo pozitiven rezultat, zmago, katera odpira vrata v »A« ligo. Vedeli smo, da smo boljši in da lahko zmagamo, a je tekma članic dan prej odnesla veliko energije. Dekleta so kljub nekaj zdravstvenim težavam igrale odgovorno in so pokazale, da so fizično in psihološko pripravljene za višjo stopnjo tekmovanja. V drugem in tretjem nizu smo pokazali kvaliteto v polnem sijaju; rezultat tretjega niza pove vse. Čestitam ekipi iz Puconcev in jim želim veliko sreče v nadaljevanju prvenstva, mojim dekletom pa en velik BRAVO. Hvala naši publiki, bili so odlični. Hvala za energijo, ki nas je nosila in vzdignila, ko smo jo najbolj potrebovali.”

Kapetanka ekipe Ajda Hozjan je po težkem turnirju in pomembni zmagi povedala: “Zmage smo si želele že prvo tekmo, ampak smo naredile preveč napak in morale sprejeti poraz proti boljši ekipi. Nismo pa pustile, da ta poraz vpliva na nas in na tekmi proti ekipi iz Puconcev kljub slabemu začetku le pokazale našo igro in da smo prava ekipa, ki gre novim zmagam naproti.”