Ostalo

FOTO: Ocenjevanje špricerjev DVS Lendava: Najboljši se toči z vinom Magdalene Pavšič

Včerajšnji dopoldan se je v prostorih Društva vinogradnikov in sadjarjev Lendava odvilo tretje ocenjevanje špricerjev. Ocenjevalna komisija v sestavi Egon Krampač (predsednik), Ivan Ščernjavič, Darko Kelenc, Alen Gyurica, Alen Felső in Leon Novak so najboljšo oceno namenili špricerju, ki se meša z vinom Magdalene Pavšič.
Špricerje iz 18 vzorcev vin je včeraj ocenjevalna komisija ocenila v društvenih prostorih društva Vinogradnikov in sadjarjev Lendava. Prisotni so z društvenim ocenjevanjem špricerjev pričeli okrog desetih dopoldan in ocenjevali vonj, okus in izgled posameznega špricerja. Ocenjevanje je potekalo slabi dve uri, ocenjevalna komisija pa je špricerje ocenjevala s številkami od 1 do 5, pri čemer je posamezna ocena lahko bila tudi decimalna (torej naprimer 1,1, 2,1, 3,6 …).

Po slabi uri in pol ocenjevanja je postalo jasno, da se najboljši špricer pije z vinom vinogradnice Magdalene Pavšič, drugo mesto je zasedel vinogradnik Željko Varga in tretje Branko Lovrak. Končni rezultat ocenjevalna komisija dobi tako, da v zadnjem ocenjevalnem krogu posamezni ocenjevalec še enkrat oceni vse tri najbolje ocenjene špricerje naenkrat in tako določijo prvo, drugo in tretje mesto.