Sveže

FOTO: NSi na obisku v Lendavi napoveduje hitrejši razvoj Pomurja in višje plače

Minuli konec tedna je Pomurje obiskal kombi NSi, ki je imel več postojank tudi v volilnem okraju Lendava. V Novi Sloveniji imajo po mnenju strokovne javnosti najboljši politični program med vsemi strankami, ki bo poskrbel za državo priložnosti in zadovoljnih ljudi. Prepričani so, da je potrebno v Pomurje z davčnimi olajšavami privabiti investitorje.
Obiski Nove Slovenije v Pomurju niso izjema, ampak pravilo. Poslanska skupina NSi namreč vsak mesec obišče eno slovensko regijo. Jožef Horvat, vodja poslanske skupine NSi in kandidat na letošnjih volitvah (številka 18), je poudaril, da moramo v Sloveniji odpraviti velike regionalne razlike. Prepričan je, da je potrebno v Pomurje z davčnimi olajšavami privabiti naložbe in iz državnega proračuna izdatneje financirati občine, ki najbolje vedo, kaj je treba storiti za zmanjšanje omenjenih razlik. “Pri zmanjševanju regionalnih razlik predlagamo dva ukrepa: posebne davčne olajšave za razvojno zaostala območja in več investicijskih sredstev za občine,” je poudaril Jožef Horvat.

Nova Slovenija ima najboljši program

Po mnenju stroke je program Nove Slovenije najboljši program med vsemi političnimi strankami. V NSi imajo konkretne in podrobne rešitve, da bo Slovenija postala država priložnosti in zadovoljnih ljudi. “Prav odpravljanje regionalnih razlik pa je najboljše jamstvo, da mladi ostajajo v Sloveniji in vidijo priložnost za razvoj talentov tudi v Pomurju,” je še dodal Horvat.

Po predlogu NSi boste imeli občutno višjo plačo

V Novi Sloveniji predlagajo dvig splošne olajšave in spremembo dohodninske lestvice. Če vaša trenutna neto plača znaša 1.000 EUR, boste po predlogu NSi prejemali 144 EUR več vsak mesec. Izračun zase si lahko naredite tukaj.

V Lendavi bo kandidiral Jožef Horvat

Volilni okraj, kjer bo kandidiral Jožef Horvat, obsega občine Velika Polana, Črenšovci, Kobilje, Lendava, Dobrovnik, Odranci in Turnišče. V državni zbor je bil prvič izvoljen leta 2004 in je po raziskavah Parlameter najbolj aktiven poslanec v državnem zboru. Je vodja poslanske skupine NSi in je odigral ključno vlogo, da je Prekmurje dobilo avtocesto, mnoga nova delovna mesta (Zakon o razvojni podpori pomurski regiji), obnovljene šole, sodišča in kulturne domove ter speljalo projekt Dolinske kanalizacije.

Novo vodstvo Občinskega odbora NSi Lendava

Nedavno je Občinski odbor Nove Slovenije Lendava izvolil svoje novo vodstvo, ki se bo trudilo nadaljevati dosedanje uspešno delo in z novimi idejami ter zagonom poskrbeti za še več uspehov v domačem okolju. Novi predsednik je tako postal Jožef Hozjan, podpredsednica pa Gizela Jus. Drago Vuk je novi tajnik odbora, blagajniški nadzornik pa je občinski svetnik NSi v občini Lendava Peter Novak.

 

Naročnik oglasnega članka je NSi. Spletni portal Lendavainfo.com z vsebino ni povezan.