Ostalo

FOTO: Nogometni igrišči in fitness na prostem: Območje je že gradbišče

Lendavski župan mag. Anton Balažek in predsednik Nogometnega društva Lendava 1903 Végh Gábor, sta 13. februarja letos v mali sejni sobi Občine Lendava podpisala pogodbo o podelitvi brezplačne stavbne pravice Nogometnemu društvu Lendava 1903 za gradnjo dveh nogometnih igrišč, ki spadata v sklop bodoče nogometne akademije. Izvajalec del je lendavsko gradbeno podjetje Legartis.
S februarskim podpisom pogodbe o podelitvi brezplačne stavbne pravice, ki se je zgodila v mali sejni sobi Občine Lendava in katero sta podpisala župan mag. Anton Balažek in predsednik Nogometnega društva Lendava 1903 Végh Gábor, je tudi uradno postalo vse nared za gradnjo dveh manjših nogometnih igrišč z umetno travo, za potrebe bodoče nogometne akademije, ob katerih bo tudi fitness na prostem. Stavbna pravica je bila podeljena za dvajset let, po preteku obdobja pa bosta igrišči prešli v last Občine.

Stavbna pravica je bila podeljena za neurejeno zemljišče za Dvojezično srednjo šolo, v skupni izmeri 6.200 m2. Športna infrastruktura bo poleg mladinskega programa, namenjena tudi občanom in srednji šoli, igrišči pa, kljub prvotnim informacijam o ogrevanju, ne bosta ogrevani, bosta pa osvetljeni. Investitor je gradnjo igrišč moral realizirati do sredine letošnjega leta, delovni stroji pa so dejansko zabrneli pred kratkim. Bo pa Občina pri gradnji sodelovala tako, da bo na lokaciji srednje šole uredila nove parkirne prostore, igrišča za odbojko na mivki in postavila naprave za fitness na prostem.