Sveže

FOTO: Nogometaši v Mostju s prenovljenimi slačilnicami

Pri nogometnem društvu v Mostju so minulo poletje pričeli s sanacijskimi deli na objektu slačilnic. Dela so bila s pleskanjem fasade zaključena minuli teden, novo pridobitev pa so fantje proslavili na sobotnem srečanju in sicer v 9. krogu Medobčinske nogometne lige Lendava, ko so se zoperstavili ekipi iz Čentibe in srečanje zaključili z remijem.
Nogometna enajsterica iz Mostja ima razlog za slavje. Minulo soboto so, po srečanju 9. kroga MNL Lendava, proslavili sanirane slačilnice, ki so gradbenih del bile nujno potrebne. Julija lansko leto so naznanili, da se po premoru nogometno društvo v Mostju vnovič formira. Formalno je sicer društvo obstajalo, a se v ligaško prvenstvo od jeseni 2017 ni vrnilo, saj so največje težave bile kadrovske. Po tem, ko je društvo prevzela mlajša generacija, to več ni zgolj nogometno društvo, temveč tudi priljubljeno zbirališče mladih ob vikendih, ki si po nogometnem srečanju na domačem terenu želijo tudi druženja ob glasbi, pa čeprav iz računalnika.

In prav skupina mladih, ki je društvo prevzela, je ob finančni pomoči Občine Lendava ter krajevne skupnosti Mostje-Banuta storila največ, da so starejši objekt, ki je vidno propadal, obnovili, zamenjali streho, napeljavo, objekt ozvočili, uredili strelovod, … Prenove je bil deležen skorajda vsak prostor v objektu. Dela so v veliki večini že povsem zaključena, objekt je primeren za uporabo, manjka pa zgolj nekaj malenkosti (klopi, obešalniki, …), ki bodo že kmalu urejene. Jesenski del prvenstva v MNL Lendava je zaključen, fantje pa bodo tako imeli več časa da do spomladanskega dela prvenstva, do katerega nas loči več mesecev, objekt popolnoma uredijo.

Nogometni klub Mostje je bil sicer ustanovljen leta 1972 in povezuje vasi Mostje, Banuta in Genterovci. Skozi celotno zgodovino je klub nizal vzpone in padce z ekipo domačih fantov, katerim so se pridružili igralci tudi iz bližnje in daljne okolice. Klub se trenutno nahaja na 8. mestu prvenstvene tabele, fantje pa se zavedajo, da gre za rekreativno ligo in na višja mesta lestvice zaenkrat še ne ciljajo, “a če se zgodi, ne bomo imeli nič proti,” povejo.