Ostalo

FOTO: Noč knjige v lendavski knjižnici

Vsako leto, 23. aprila obeležujemo svetovni dan knjige. Tega smo obeležili tudi v Lendavi in sicer v ponedeljek, 24. aprila 2023 ob 18. uri v čitalnici lendavske knjižnice. Noč knjige je prostovoljni samoorganizirani vsenarodni in mednarodni projekt. Dogodek sta pripravila Knjižnica – Kulturni center Lendava in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Lendava.
Dogodek Noč knjige, ki se je tudi letos odvil v čitalnici lendavske knjižnice in sicer v ponedeljek, 24. aprila, se je odvil v dveh delih. Na začetku tega že tradicionalnega dogodka je vse prisotne pozdravila direktorica Knjižnice Lendava dr. Judit Zágorec Csuka. V prvem delu je Olga Paušič vsem prisotnim s potopisnim predavanjem ter predstavitvijo knjige Pozdrav iz Maroka predstavila obmorsko državo, ki se nahaja v severozahodni Afriki. Kako spodbujati branje že v otroštvu, njegovi vplivi …. pa je predstavila Amanda Horvat s predstavitvijo svoje magistrske naloge z naslovom “Storitve splošnih knjižnic za spodbujanje družinskega branja na narodnostno mešanem območju v Prekmurju.”

V drugem delu je Lajos Bence predstavil pesniško zbirko z naslovom “Szúnyogh Sándor: Megkésett halicanumi üzenetek.” Knjigo z naslovom “Valakihez kell, hogy szóljunk,” ki je bila izdana ob 100. obletnici rojstva Zoltána Gaborja pa je predstavila Jutka Király Meszelics. Kot zadnja sta bila predstavljena zbornika “Pobiralci rose” v izdaji ZKD Lendava in Poletje v izdaji JSKD OI Lendava. Nekaj del iz zbornika sta prisotnim prebirali Jerica Trojak in Jasna Bači.

FOTO: Tomaž Galič