Sveže

FOTO: Nesrečni zaključek srečanja v Dolgi vasi in slavje gostov

Zadnjih pet minut včerajšnjega srečanja v Dolgi vasi bi tamkajšnji ljubitelji nogometa najbrž najraje kar pozabili. Po tem, ko je že vse kazalo, da bo zaslužena zmaga ostala doma, zeleno-beli pa se bodo torej veselili pomembnih treh točk, so gostje v zadnjih minutah poskrbeli za ledeni tuš in domače porazili v pičlih treh minutah.
Včerajšnji popoldan je v Dolgi vasi bil rezerviran za nogomet. Tudi Dolgovaščani so zagnali svoj motor in v 13. krogu Pomurske nogometne lige na domačem terenu gostili ekipo Tromejnika iz Kuzme. Ekipi sta sicer na prvenstveni tabeli že pred srečanjem bili precej oddaljeni, po srečanju pa se je ta razlika še povišala in Dolgovaščane trenutno lahko upravičeno skrbi za položaj, saj so po srečanju zdrknili na predzadnje mesto.

Če odmislimo zadnjih nekaj minut srečanja, lahko zapišemo, da so domači včeraj blesteli in to v kar obeh delih srečanja. Slabi seveda niso bili niti gosti, čeprav so v 7. minuti bili uspešni prvi (Rok Kos), a tempa domačih niso dohajali. Tri minute kasneje so domači izenačili s strelom iz bele pike (Plej Jan), na 1:2 pa je rezultat čez štiri minute (vnovič) popravil Kos. V 20. minuti je glavni sodnik Bojan Mertik vnovič dosodil najstrožjo kazen, pri čemer so domači tako izenačili na (2:2). Najstrožjo kazen je vnovič uspešno izvedel Plej. To je bil tudi končni rezultat prvega dela.

V drugem delu spet dobra igra domačih in nekoliko živčnosti pri gostih, kar se je poznalo tudi pri rezultatu že čez nekaj minut. V 49. minuti je precej neovirano do vrat gostov prišel Plej in tako s tretjim zadetkom domače popeljal v vnovično vodstvo. V naslednjih petih minutah so domači zadeli še enkrat in rezultat popravili na 4:2. Odličen strel je takrat sprožil Denis Kociper. Igra je v nadaljevanju potekala brez večjih presenečenj med obema kazenskima prostoroma, kar nekajkrat pa je več kot odlično posredoval domači vratar Miha Novak.

V nadaljevanju srečanja, bilo je v 77. minuti, je glavni sodnik Mertik po nedvomnem prekršku v kazenskem prostoru pokazal na belo piko, že tretjo na srečanju, a tokrat v korist gostov. Žogo je uspešno v mrežo poslal Kos in tako poskrbel za nižanje rezultata na 4:3. Po omenjenem zadetku je za domače šlo vse le še navzdol. Motivacija je vidno padla, kar so opazili in seveda čez devet minut gosti tudi izkoristili. v 86. minuti je z roba igrišča žogo povsem neovirano za 4:4 v mrežo domačih poslal Vito Suša. Ko so domači že upali vsaj na remi, je končni rezultat srečanja čez dve minuti postavil Lovro Vodovnik in tako postavil končni rezultat srečanja 5:4.

Olimpija Dolga vas – Tromejnik Montpreis 4:5 (2:2)

Gledalcev: 120, sodniki:Gl. sodnik: Mertik Bojan, 1. pomočnik: Dovnik Iztok, 2. pomočnik: Žižek Boris. Delegat: Črnko Petra.
Strelci: Olimpija Dolga vas: Plej Jan 1:1 (10.) -11m, 2:2 (20.) -11m, 3:2 (49.), Kociper Denis 4:2 (54.). Tromejnik Montpreis: Kos Rok 7. (0:1), 14. (1:2), 77. (4:3) -11m, Suša Vito 4:4 (86.), Vodovnik Lovro 4:5 (88.).