Ostalo

FOTO: Najboljši lendavski špricer se toči z vinom Danila Varge!

Včerajšnji opoldan se je v prostorih Društva vinogradnikov in sadjarjev Lendava odvilo šesto ocenjevanje špricerjev. Ocenjevalna komisija v sestavi Egon Krampač (predsednik), Ivan Ščernjavič, Darko Kelenc, Jože Kleiderman, Alen Felšő in Leon Novak so najboljšo oceno letos namenili špricerju, ki se meša z vinom Danila Varge.
Špricerje iz 24 vzorcev vin je včeraj ocenjevalna komisija ocenila v društvenih prostorih društva Vinogradnikov in sadjarjev Lendava. Prisotni so z društvenim ocenjevanjem špricerjev pričeli ob dvanajsti uri, v obzir pa so vzeli vonj, okus in izgled posameznega špricerja. Ocenjevanje je potekalo slabi dve uri, ocenjevalna komisija pa je špricerje ocenjevala s številkami od 1 do 5, pri čemer je posamezna ocena lahko bila tudi decimalna (torej na primer 1,1, 2,1, 3,6 …).

Po slabi uri in pol ocenjevanja je postalo jasno, da se najboljši špricer pije z vinom vinogradnka Danila Varge, drugo mesto je zasedel vinogradnik Darko Kelenc in tretje mesto vinogradnik Ivan Ščernjavič. Končni rezultat ocenjevalna komisija dobi tako, da v zadnjem ocenjevalnem krogu posamezni ocenjevalec še enkrat oceni vse tri najbolje ocenjene špricerje naenkrat in tako določijo prvo, drugo in tretje mesto.