Ostalo

FOTO: Najboljši bograč skuhala ekipa lendavskega podjetja Varis

Včerajšnji Bogračfest se je zaključil z nastopom glasbene skupine Blue planet in seveda s težko pričakovano razglasitvijo rezultatov. Najboljši bograč je skuhala ekipa lendavskega podjetja Varis, na drugem mestu so pristali “Žabarji,” tretja pa je bila ekipa podjetja “Palfinger.” Nagrado za najlepše urejeno tekmovališče je pripadla Društvu vinogradnikov in sadjarjev Lendava.
Bogračfest, ki se lani ni odvil zaradi epidemije, je tokrat znova potekal na ulici v manjšem obsegu s 27 tekmovalnimi ekipami. Naziv najboljšega bograča in s tem mojster bograča je postalo podjetje Varis, drugo mesto si je prislužila ekipa Žabarji in tretje Palfinger. Nagrado za najlepše urejeno tekmovališče je pripadlo Društvu vinogradnikov in sadjarjev Lendava.

Ocenjevalna komisija je pod vodstvom Zdenke Tompa za najboljši bograč razglasila ekipo Varisa. Zmagovalci so se zmage zelo razveselili, saj pri kuhanju bograča v Lendavi sodelujejo že od samih začetkov. Marjan Donko, vodja zmagovalne ekipe: “To je zame velik uspeh, po dolgih letih smo uspeli zmagati. Pomembna je dobra ekipa, prave sestavine in ljubezen do kuhanja.” Sicer je zlatih bogračev bilo skupno 6, srebrnih 8 in 9 bronastih.

Tekmovalne ekipe so se na urejanje prizorišča ter samo kuhanje pričele pripravljati že od 8.00 naprej. Opoldne je župan Občine Lendava Janez Magyar z gasilsko sireno naznanil štart kuhanja.

27 ekip na strnjenem prizorišču

Organizator prireditve Zavod za turizem in razvoj Lendava je po enoletnem premoru, ko Bogračfesta v obliki tekmovanja na ulici ni bilo, le-to znova pripravil, čeprav v manjšem obsegu. Martina Bukovec, direktorica: “Pomembno je, da se je Bogračfest vrnil na ulico; 27 ekip tvori današnje tekmovanje v kuhanju bograča, ki poteka že skoraj 20 let v starem mestnem jedru Lendave – ekipe prihajajo iz različnih koncev Slovenije, imamo goste s Hrvaške ter seveda domače ekipe, ki se potegujejo za naziv najboljšega v kuhanju bograča.”