Sveže

FOTO: Nafta 1903 uspešno še čez Veržej

Za Nafto 1903 je tretja zaporedna zmaga. Minulo soboto so se namreč več kot odlično zoperstavili Veržeju in jim dvakrat zatresli mrežo. S tem, ko je ekipa Jadrana iz Dekanov v gosteh izgubila proti Radomljam, so modro-beli trdno na 4. mestu drugoligaške razpredelnice.
Ekipa lendavske Nafte 1903 je v 12. krogu drugoligaškega tekmovanja na domačem terenu z dvema zadetkoma minuli sobotni popoldan porazila Veržejčane. Že tretjič zapored so Lendavčani tako”skasirali” pomembne tri točke in se premaknila mesto višje, na četrto mesto, kjer je do naslednjega vikenda na varnem. Takrat se namreč modro-beli odpravljajo v Brežice, k tamkajšnji sedmouvrščeni ekipi.

Ekipa Nafte 1903 je bila na minulem srečanju v Lendavi težek nasprotnik Veržeju. Res je, da sta obe ekipi imeli kar nekaj lepih priložnosti, a so jih bolje znali izkoristiti kondicijsko boljši Lendavčani. Pred nekaj več kot 300 gledalci je prvi zadetek v mrežo gostov padel v 12. minuti. Takrat je po predložku Marka Marciuša z glavo žogo za hrbet Nina Irgoliča spravil Marko Roginić. To je bil tudi edini zadetek v prvem polčasu.

V drugem polčasu znova kar nekaj priložnosti tako na eni kot tudi na drugi strani, a boljša igra modro-belih. V 49. minuti je po strelu Matica Goloba uspešno posredoval vratar Nafte 1903, Florjan Raduha, v 78. minuti pa je, po precejšnjem trudu v kazenskem prostoru gostov, okroglo usnje v gol spravil spretni Vedran Vinko.

Nafta 1903 – Farmtech Veržej 2:0 (1:0)

1:0, Marko Roginić, 12. min
2:0, Vedran Vinko, 78. min