Ostalo

FOTO: Nafta 1903 s tremi zadetki ter tremi pikami

V sredo in včerajšnji četrtek so drugoligaši odigrali srečanja devetega kroga. Lendavska Nafta 1903 je pod lendavskimi griči gostila enajsterico iz Tolmina in si priigrala tri pomembne točke, katere modro-beli krvavo potrebujejo.
Lendavska Nafta 1903 je včeraj pred maloštevilno publiko, na tribunah je bilo skupno 150 ljubiteljev nogometa, odigrala srečanje 9. kroga 2. slovenske nogometne lige in sicer proti ekipi iz Tolmina. Modro-beli so včeraj končno pospravili tri pike, nasprotnika, ki ni bil učinkovit, pa so premagali s tremi zadetki. Omenjene tri pike so sicer za četo Józsefa Bozsike izjemno pomembne, saj jih je ekipa na zadnje dosegla v  5. krogu, Prekmurski derbi pa zaključila z remijem.

Letošnji povratniki med drugoligaše so včeraj bili nasprotnik, s katerim se modro-beli niso rabili preveč ukvarjati, publika pa je videla povprečno srečanje brez odmevnejših priložnosti, a s tremi lepimi zadetki. Vsi trije zadetki so sicer padli v prvem polčasu, v drugem delu pa je prisotna publika, poleg igre med obema kazenskima prostoroma, videla nekaj polpriložnosti, iz katerih pa se ni izcimilo ničesar omembe vrednega.

Lendavčani so vrata Abdulaziza Hamze Fallata pričeli oblegati takoj po prvem sodniškem žvižgu, a je gostujoča obramba svoje delo opravljala precej konkretno in pod pritiskom popustila v 20. minuti, ko je Nafto 1903 v vodstvo z 1:0 popeljal hitri in natančni Stjepan Oštrek. Dobrih šestnajst minut igra ni prinesla ničesar zanimivega, ko je v 36. minuti gnečo pred vrati uspešno izkoristil Mihael Rebernik in zadel za 2:0.

Zadnji zadetek na srečanju je padel v 42. minuti, okroglo usnje pa je po tleh za hrbet gostujočemu vratarju poslal Lóránt Sebestyén. Nafta 1903 sicer po uspešnem odprtju sezone ne blesti; modro-beli so na zadnjih petih tekmah osvojili zgolj pet točk. Pred Nafto 1903 je dvoboj proti Grosupeljčanom v gosteh, srečanje pa bo odigrano v nedeljo, 24. septembra. Nogomet se v Lendavo vnovič vrača zadnji septembrski dan, ko sledi srečanje proti Biljencem ob 15.30 uri.

Nafta 1903 – Tolmin 3:0 (3:0)

Gledalcev: 150, sodniki: Šepec Anže (glavni sodnik), Mežnar Matic (1. pomoč), Mijatović Veljko (2. pomoč). Delegat: Hotko Viktor.
Strelci: Nafta 1903: 1:0 Stjepan Oštrek (20′), 2:0 Mihael Rebernik (36′), 3:0 Lóránt Sebestyén (42′).