Ostalo

FOTO: Nafta 1903 po sobotni zmagi na drugem mestu prvenstvene tabele

14. krog druge državne nogometne lige, ki se je zaključil minulo soboto, so med drugim dobili tudi Lendavčani. Ti z Beltinci sedaj krojijo sam vrh prvoligaške razpredelnice in se nahajajo na drugem mestu. Modro-beli imajo tako po minulem obračunu 27 pik, prvouvrščeni Beltinci pa 30.
Minulo soboto sta se pod lendavskimi griči v 14. krogu druge državne lige, pomerila domača Nafta 1903 in gosti iz Dekanov. Srečanje je spremljalo kakih 400 ljubiteljev nogometa, ki so spremljali povprečen obračun. Tako na eni kakor tudi na drugi strani ni bilo omembe vrednih priložnosti, ekipi sta bolj ali manj igrali med dvema kazenskima prostoroma, okroglo usnje pa je mrežo zatreslo šele v 83. minuti. Uspešen je bil Chris Cener, ki je po napaki gostujoče obrambe prav lepo prišel do neposredne bližine vrat in torej bil uspešen.

Nogometaši lendavske Nafte 1903 so tako neporaženi že osmič v nizu, ki so slavili še petič na zadnjih šestih tekmah. Pri tem seveda velja omeniti, da je srečanje minilo v znamenju 32. obletnice navijaške skupine Gorgone ter 120 obletnice organiziranega igranja nogometa v Lendavi.

Nafta 1903 – Jadran Dekani 1:0 (0:0)

Gledalcev: 400, sodniki: Jazbec Žan (glavni sodnik), Mikača Goran (1. pomoč), Čiča Miodrag (2. pomoč). Delegat: Anželj Damjan.
Strelci: Nafta 1903: 1:0 Chris Cener (83.).