Sveže

FOTO: Nafta 1903 ni izpolnila pričakovanj lendavskih navijačev, a prva državna liga še ni izgubljena

Včerajšnja nedelja je bila za ljubitelje lendavske Nafte 1903 pravo razočaranje. Modro-beli so žal izgubili možnost osvojitve naslova prvaka druge državne lige, saj so srečanje izgubili z 0:2, na roko pa jim je šel tudi rezultat med Taborom iz Sežane ter Primorjem, ki se je zaključil brez zadetkov. Svoje razočaranje so med drugim pokazale tudi lendavske Gorgone, modro-beli pa imajo kljub temu še možnost preboja v prvo državno nogometno ligo.
V Lendavi se lahko upravičeno držimo za glavo, saj so modro-beli na včerajšnjem srečanju, ki bi, če bi srečanje dobili, pomenil naslov drugoligaškega prvaka ter neposreden odhod v prvo državno ligo. No, to se žal ni zgodilo, prvenstvo so Lendavčani zaključili na drugem mestu, a opcije za odhod v prvo državno ligo sta še vsaj dve, če Rogaška kljub pritožbi ne dobi licence za prvo državno ligo ali pa uspeh v kvalifikacijskih srečanjih prihajajoči četrtek in nedeljo. 

Za osvojitev naslova bi torej morali nogometaši Nafte 1903 včeraj premagati Dravinjo in upati, da se bo srečanje med Taborom iz Sežane ter Primorjem zaključilo neodločeno. Prvi pogoj je bil žal neuspešen, drugi pa se je odvil točno tako, kot se je moral, a že po 37. minutah igre se je, ob relativni sodniški pomoči izkazalo, da se nasprotna ekipa ne bo predala, vsaj brez boja ne. Je pa srečanje med drugim minilo v znamenju številnih prekinitev, lepih priložnostih na strani modro-belih ter nadpovprečni potrebi po zdravstvenem posredovanju.

Nafta igrala, Dravinja zabijala

Srečanje so bolje začeli domači in v prvem delu srečanja dominirali na igrišču. Že nekaj minut po prvem sodniškem žvižgu je Toni Lun Bončina bil tisti, ki je poizkusil srečo, a je žoga zletela mimo vrat, še pred tem, v prvi minuti, pa je Igreca zamenjal Rajh. Pri gostih je zaradi poškodbe sledila menjava, Jevšenaka je zamenjal Rauter, do 37. minute pa Nafta 1903 ni izkoristila vsaj štirih izjemno lepih priložnosti, a žoga nikakor ni hotela v mrežo gostov, pri posredovanjih pa se je izkazal tudi gostujoči vratar Domen Mrežar. Za zadetek je torej poskrbel Andraž Kolar in goste tako popeljal v vodstvo.

Ekipa Nafte 1903 je sicer po prvem zadetku gostov še kar dominirala na igrišču, a se je v sodnikovem dodatku prvega polčasa, natančneje v 48. minuti zgodil še en hladen tuš. Gosti so rezultat še povišali, uspešen pa je tokrat bil Mateo Koprivc. Svojo srečo je za tem poizkusil še Dinnyes, a je žogo poslal v prečko. Takoj za tem je glavni sodnik Damjan Novarlić odpiskal zaključek prvega dela, takrat pa se je začela kazati tudi nejevolja domačega občinstva, ki se je v nadaljevanju zgolj stopnjevala.

V drugem delu je Vuico zamenjal Polić, domača zasedba pa je nekoliko padla v igri, že tako zapletena situacija pa bi se lahko še poslabšala v 52. minuti, ko sodnik ni priznal zadetka za 0:3, saj po mnenju slednjega žoga ni prečkala golove črte v celotnem obsegu temveč zgolj delno. V nadaljevanju Novinića zamenja David, Luna Bončino pa Horvat, ob tem pa igra domačih postane nekoliko neorganizirana. Gosti opravijo še dve menjavi, v igri pa nič novega. Nejevolja se ob tem stopnjuje vse do te mere, da navijaška skupina Gorgone z metanjem pirotehničnih sredstev za nekaj minut prekine srečanje, sodnik zahteva okrepljeno varovanje, navijaška skupina pa pri tem zapusti svoj prostor

Igralci “so jih slišali,” Gorgone se odpravijo za stadion

Po končanem srečanju, ki se je mimogrede (pričakovano) zavleklo, se domača navijaška skupina odpravi na glavno tribuno v spremstvu policistov in varnostne službe, kjer spodaj zbranim domačim igralcem namenijo nekaj krepkih besed razočaranja, pri tem pa aplavdirajo nasprotni ekipi. Po tem so se navijači odpravili  za stadion, kjer so najbrž nameravali počakati domačo ekipo, a se to ni zgodilo.