Ostalo

FOTO: Nafta 1903 na prvem domačem pripravljalnem obračunu remizirala

Nogometaši lendavske Nafte 1903 so se včerajšnji večer v prvem domačem pripravljalnem obračunu pomerili proti ekipi nogometnega kluba Svoboda iz Ljubljane. Čeprav so modro-beli prikazali dobro igro, pa se je obračun končal z remijem.
Modro-beli so se včerajšnji pozni popoldan v prvem domačem pripravljalnem obračunu pomerili proti ljubljanski Svobodi. Trener Dean Dončić je priložnost dal vsem igralcem, enajsterica pa se je zamenjala med polčasom. Srečanje so bistveno bolje začeli Lendavčani. Ti so prvo resno priložnost imeli že v 3. minuti, sledila je prav tako dobra a neizkoriščena priložnost v 26. minuti ter še ena dobre štiri minute kasneje iz prostega strela. Trud Lendavčanov se je naposled poplačal v 41. minuti, ko je po podaji Bizjaka in Pozsgaia natančno meril Paku. Veselje sicer ni trajalo dolgo, saj je tik pred koncem prvega polčasa izenačil Ivanovski.

Modro-beli so drugi polčas pričeli prodorno. To se je še najbolj opazilo v 50. minuti, ko je do okroglega usnja prišel Vinko, a ta kljub dobremu sprintu ni uspel zatresti mreže gostujoče ekipe. Tekma je potekala med obema kazenskima prostoroma, ko je v 64. minuti rezultat na 1:2 popravil Dindić. Lendavčani gostom niso ostali dolžni in že čez 6 minut popravili rezultat na 2:2. Tokrat je uspešen bil Malešević. Kar nekaj dobrih poizkusov se je pripetilo v naslednjih petnajstih minutah, dokler v 85. minuti mreže domačih ni zatresel Džokić in poskrbel za vnovično vodstvo gostov, ki pa je bilo kratkotrajno. Iz enajstmetrovke je namreč Vinko dve minuti kasneje rezultat popravil na 3:3, kar je sicer bil končni rezultat srečanja. Pri tem velja omeniti, da so Lendavčani med 85. in 90. minuto zapravili ducat priložnosti.

Nafta 1903 – Svoboda Ljubljana 3:3 (1:1)

1:0, Paku – 41. min
1:1, Ivanovski – 45. min
1:2, Dindić – 64. min
2:2, Malešević – 70. min
2:3, Džokić – 85. min
3:3, Vinko – 87. min (11m)